Polderhart Gouda, nieuwe woning, online ontwerp en moodboard.

Voor een nieuwbouwwoning in Polderhart Gouda werd ik gevraagd een ontwerp te maken voor de woonkamer met open keuken. Een leuke opdracht: een mooie ruime woning, de keuken lag al vast en verder kon het nog alle kanten op. Na het online inventariseren van de wensen betreffende meubels en kleuren ging ik voor hen aan de slag. Bij deze hele opdracht hebben we alles online kunnen regelen, dat is heel goed mogelijk.

Kleuren en stijladvies

De blauwe banken waren een gegeven en daar is de rest bij uitgezocht. Allereerst natuurlijk een goede indeling, passend bij de woning en de looprichting richting tuin, het ontwerp. Een mooie ruime zithoek en de eettafel met 6 zitplaatsen. Omdat ze specifieke wensen hadden voor de vloer werd dat het tweede uitgangspunt voor de kleuren.

Nieuwe kleuren

Passend bij de gewenste vloer(en) heb ik voor hen twee kleuralternatieven in moodboards uitgewerkt, beide met kleuren die zij aangaven erg mooi te vinden. Aan hen de keuze! We hebben het samen doorgesproken via Skype en het boek met de ontwerpen is af, dat zal binnenkort bij hen bezorgd worden.

De definitieve keuze

Vaak houd ik contact met klanten zodat ik hoor wat het geworden is. Ik verwacht dat ze de keuze voor de Mondriaan kleuren zullen maken, een prachtig geheel van blauw, rood en geel. Ook hebben ze mij al uitgenodigd bij hen langs te komen als het nieuwe huis mooi ingericht is, altijd leuk om het eindresultaat te bewonderen!

Wilt u ook een nieuw ontwerp en nieuwe kleuren?

Wilt u ook een ontwerp en moodboard voor uw nieuwe woning of nieuwe interieur in uw huidige woning? Neem dan nu contact op met Marijke4Design, ik ga graag voor u aan de slag en dat kan ook online!

Van eengezinswoning naar appartement met (een deel van) de vertrouwde meubels

De laatste maanden heb ik veel van dit soort opdrachten mogen doen: hoe kunnen we in ons nieuwbouw appartement een deel van onze huidige meubels meenemen zodat er een mooi geheel ontstaat en een voor ons vertrouwd interieur? Hoe passen nieuwe kleuren en een nieuwe vloer daarbij? Waar moet de verlichting komen en welk soort?

Elektra en de deadline voor aanpassingen

Meestal moeten er op zeer korte termijn besluiten worden genomen over de elektra aansluitingen. Je wilt natuurlijk niet een wandcontactdoos achter de kast, de tv op een onhandige plek of een verlichtingspunt in het plafond een meter naast je eettafel. Ook moet je al weten waar de keuken precies komt. Hoe los je dit op?

Schakel hulp in

Laat liefst voor de deadline van het elektrawerk een goed ontwerp maken van je nieuwe appartement of eengezinswoning zodat je weet waar de meubels komen te staan! Marijke4Design wil je daar graag bij helpen. Dat scheelt in een later stadium veel onnodig werk en dus kosten. Het maakt dan niet uit of er huidige of (deels) nieuwe meubels komen, de plaatsing in de ruimte en een mooi en praktisch geheel is het meest belangrijk.

Kleuren

Kleuren voor de wanden, gordijnen en de vloer kunnen vervolgens voor je worden uitgewerkt in een moodboard, aangevuld met een shopping-list als je daarvoor kiest. Dat is prettig shoppen want je gaat nu heel gericht op pad. Ik hoor van veel klanten dat hen dit echt tijd bespaart en dat er een mooi geheel ontstaat.

Ook een 3D ontwerp laten maken?

Marijke4Design maakt het graag voor je: een interieur naar jouw wensen, met jouw geliefde meubelstuk, een bureau, de piano, een bepaald schilderij etc. Zo wordt het jouw interieur en door de juiste kleuren en materialen toe te voegen ontstaat er een mooi geheel waarin jij je thuis voelt! Van het 3D ontwerp maak ik een video voor je waarin je al helemaal fictief door de ruimte kunt lopen, zo krijg je echt een goed gevoel bij de nieuwe woning en het interieur.

Neem nu contact op dan kom ik bij je langs en bespreken we jouw wensen en smaak.

Wil je liefst alles online regelen? Vaak is dat ook goed mogelijk, zeker bij een nieuwbouwwoning waar je de bouwtekeningen van hebt.

Corona en interieurontwerp, hoe werk ik als zzp’er door?

Westergouwe Gouda – een nieuwe opdracht – ook of juist nu!

Dat gaat prima, het is een kwestie van even omschakelen. Dat geldt ook in deze tijd waarin we contactarm werken. Bouwtekeningen en mijn ontwerpen zijn prima via de mail te versturen.

Deadlines voor meerwerk, elektra, keuken en badkamer gaan gewoon door

Vandaag werk ik aan een nieuwe opdracht voor een eengezinswoning in Polderhart van Heijmans Bouw in Westergouwe te Gouda. https://www.woneninwestergouwe.nl/ Zoals gebruikelijk bekijk ik de bouwtekeningen op zoek naar verbeterpunten en hulp bij meerwerkkeuzes. Een proces waarin veel mensen behoefte hebben aan hulp. Daarbij ga ik de keuken ontwerpen. Ook nu zullen de nieuwe bewoners snel hun meerwerkkeuzes door moeten geven. Als ondernemer ben je graag je klanten van dienst. In plaats van een kennismakingsgesprek bij de klant thuis hebben we nu overleg via de telefoon. Bouwtekeningen en mijn ontwerpen stuur ik hen via de mail. Toelichting op de ontwerpen en het discussiëren over verbeterpunten zijn prima telefonisch te doen.

Een nieuwe woning en advies over meerwerk plus indeling middels 3D ontwerp

Hebt u behoefte aan ondersteuning bij uw meerwerkkeuzes, een ontwerp van uw woonkamer, keuken, badkamer, verlichtingsplan, kleur- en stijladvies of een compleet 3D ontwerp van de nieuwe woning? Neem dan contact op met Marijke4Design, ik ga graag voor u aan het werk. De bouw gaat door dus de deadlines voor dit soort werk ook! Daarbij ben ik u graag van dienst.

Ontwerp appartement Leiden

Onlangs mocht ik voor een nieuw appartement in Leiden de inrichting ontwerpen. Een nieuwbouw project in De Veerplaats Leiden. De koop was nog slechts een optie dus de toekomstige bewoner wilde graag in dit stadium weten wat de mogelijkheden waren. Voor mij een leuke puzzel want het inpandig balkon en een drietal pilaren beperkten de opties voor de inrichting behoorlijk. Neem daarbij de keuken die een vaste plek had waaraan niets te wijzigen viel.

Puzzelen

Leuk dit soort puzzels, het is een uitdaging er een mooi en functioneel ontwerp van te maken. Vele opties heb ik uitgewerkt totdat ik een goede indeling had waarbij de zichtlijnen goed waren, voor 95% tegemoet werd gekomen aan de wensen voor de meubels (soms is 100% echt niet haalbaar). Komt u er als toekomstige bewoner niet uit? Schakel Marijke4Design in voor het meest optimale ontwerp van uw woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis. Ook in 3D kan ik u een goed beeld geven van uw toekomstige inrichting.

Tekening op schaal

Het begint altijd met een tekening op schaal, vervolgens zoek ik met meubels op schaal naar een goede inrichting. Daarbij let ik ook op draairichtingen van deuren, zie bovenstaande foto, er viel wel wat te verbeteren! Nadat ik vele opties had uitgewerkt presenteerde ik de beste inrichting aan de opdrachtgever. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Wat is een interieur ontwerpen toch leuk werk!

Als interieurontwerper creëer je iets moois voor een klant door met hem/haar veel te overleggen en maak je een uitgebreid plan waarmee je de klant veel werk uit handen neemt. Het is ook zo verleidelijk om een 3D  ontwerp te blijven aanpassen in Sketchup zodat het nog weer mooier wordt! Wat dat betreft biedt Sketchup zoveel mogelijkheden dat je er bijna eindeloos mee door kunt gaan. Eind december heb ik een mooie opdracht afgerond, al eerder schreef ik hierover toen ik naar mijn klant zou gaan met de ontwerpen.

Voor hem mocht ik voor zijn nieuwe appartement een industrieel interieur ontwerpen. Samen overleg je in het hele proces en zo komt er een ontwerp wat mooi aansluit bij de wensen van de klant en eenheid, rust en ruimte uitstraalt door de creatie van de ontwerper. Het overleg met een ontwerper die speciaal voor jou aan de slag gaat kan heel prettig zijn omdat je ondersteund wordt en de ontwerper goed rekening houdt met jouw wensen. Als ontwerper houd je de realisatie voor ogen  en bekijk je de mogelijkheden binnen de woning qua ruimte, lichtval, woonwensen e.d.

Een zeer tevreden klant

Verder lezen Wat is een interieur ontwerpen toch leuk werk!

Leuk: ontwerpen af en presenteren maar

De afgelopen periode heb ik met veel plezier gewerkt aan een leuke opdracht. Voor mijn klant mocht ik voor zijn nieuwe appartement een industrieel ontwerp maken en dit waren zijn wensen: in ieder geval een steenlook/steenstrips wand en een houtlook vloer. Verder gaf hij zijn favoriete kleuren aan mij door. Het was een uitgebreide opdracht en erg leuk om het geheel te maken: een ontwerp in 2D en 3D, een tweetal moodboards met verschillende combinaties van wanden en vloer en een verlichtingsplan. Tussendoor hielden we contact zodat het ontwerp steeds meer vorm kreeg en paste bij zijn wensen. Het geheel maakte ik compleet met een shopping-list om alles aan te kunnen schaffen wat hem veel tijd gaat besparen. Op de shopping-list meubels, stoffering, vloer, wandbekleding, gordijnen, armaturen etc. Deze week zal ik hem bezoeken en alles presenteren. Altijd de kers op de taart van dit werk: hoe zal de klant reageren? Wordt vervolgd …. Op pinterest heb ik veel ideeen verzameld zie https://nl.pinterest.com/Marijke4Design/00-m4d-tgh-moodboard-industriele-woonkamer/

Het roer om: een verhuizing of nieuwe woning, een belangrijk moment in je leven! Hoe voel je je snel thuis?

Veel menden vinden dat het wel even duurt voor je op een nieuwe plek iets hebt opgebouwd. Is dat vooral een kwestie van tijd voordat je je thuis zult voelen? Wennen aan de nieuwe woonomgeving, wellicht een andere streek, nieuwe mensen om je heen. Voel jij je gelukkig op de plek waar je nu woont en in het huis waar je nu woont? Of valt daar nog veel  te verbeteren en voelt je huis nog niet als een warm thuis?

Hoe pak je dat aan?

Onderstaand 10 tips om deze periode goed door te komen, ook toepasbaar als je niet verhuist maar wel een nieuw interieur wilt wat voelt als een warm thuis: Verder lezen Het roer om: een verhuizing of nieuwe woning, een belangrijk moment in je leven! Hoe voel je je snel thuis?

Goede voornemens, nieuw interieur of nieuw huis naar uw wensen realiseren?

Allereerst wens ik u een heel goed en voorspoedig 2019 toe. Hebt u al plannen voor uw huis gemaakt? Wordt het een nieuw interieur, een nieuwe woning of misschien beide? Dat hoeft niet direct een enorm project te worden. Denk bijvoorbeeld aan uw slaapkamer, werkkamer of een kinderkamer. Hoe kan die leuker, gezelliger worden of beter worden ingedeeld? Marijke4Design Interieurontwerp is er om uw nieuw interieur of nieuw huis naar uw wensen te realiseren.

Als interieurontwerper help ik graag om uw dromen voor het nieuwe jaar waar te maken. Verder lezen Goede voornemens, nieuw interieur of nieuw huis naar uw wensen realiseren?

10 tips na ondertekening van de koopovereenkomst van uw nieuwbouwwoning

  1. Geld besparen is mogelijk. Regel niet alleen uw hypotheek maar ook uw indeling!
  2. Ga na het tekenen van de koopovereenkomst zo snel mogelijk op zoek naar een binnenhuisarchitect / interieurontwerper. Die persoon kan u de komende tijd heel goed adviseren over alle beslissingen die op u afkomen.
  3. Schakel bijtijds hulp in zodat u voor de deadlines de juiste keuzes kunt maken. Dit bespaart kosten voor onnodig werk en voorkomt hoge kosten achteraf voor werk wat wel noodzakelijk blijkt te zijn. Verder lezen 10 tips na ondertekening van de koopovereenkomst van uw nieuwbouwwoning

Tuin als verlengstuk van je woonkamer maar hoe?

Nu het voorjaar begonnen is gaan we ons weer meer richten op de tuin. Leuk om de bloemen weer tevoorschijn te zien komen. Tijd voor wat extra aandacht:

Hoe zorg je dat de tuin een verlengstuk van je woonkamer wordt?

Allereerst heeft dat alles met de indeling van je woonkamer te maken. Ik zie nogal eens dat een bank met de rug naar de tuin staat, zonde want zo zie je niets van die tuin. Als interieurontwerper houd ik dat altijd in de gaten. Goede zichtlijnen in huis zorgen voor een prettig interieur! Veel mensen schakelen wel een tuinman in voor de aanleg maar vergeten Verder lezen Tuin als verlengstuk van je woonkamer maar hoe?