Moodboard en kleuradvies

Moodboard: kleuren, materialen en meubels die gebruikt gaan worden.

Door een moodboard te laten maken krijgt u een goede indruk van de kleuren, materialen en meubels die gebruikt gaan worden. Het moodboard geeft samen met het ontwerp een bijna compleet plan voor het nieuwe interieur. Welke sfeer past bij u, welke materialen en stijl voor wand, vloer en meubels, welke kleuren passen goed in uw woning en hoe wordt uw huis een warm thuis.

Het belang van goede kleuren in het interieur

Met kleur is zoveel mogelijk en er zijn zoveel mooie kleuren en kleurcombinaties. Kleur bepaalt hoe je je voelt, hoe je de woonruimte ervaart en of je er rustig of juist onrustig van wordt. Kleurgevoel is ook heel persoonlijk: wat de één mooi vindt wordt door de ander niet gewaardeerd. Als ik uw woning bezoek, bekijk ik uw huidige interieur en overleggen we wat u anders zou willen. Samen komen we dan tot een mooi kleurenplan.

Altijd kleur?

Als u mij vraagt om een kleuradvies te maken betekent dit niet dat er altijd veel kleur aan te pas zal komen, juist met uw wensen houd ik rekening. Ook een ruimte met heel weinig kleur kan een heel prettige sfeer geven dus wellicht is er op dit moment juist teveel kleur in uw woning.

Kleur is heel bepalend voor de sfeer in een ruimte. Zo zijn er koele kleuren en warme kleuren, rustgevende kleuren en actieve kleuren. Er zijn vele factoren die bepalen waarom een kleur mooi staat in een bepaalde ruimte en minder mooi in een andere ruimte. Waarom staat de kleur uit de showroom niet mooi bij u op de wand of waarom staat die mooie, gekleurde bank niet in uw woonkamer? Ik help u om te komen tot een mooie combinatie van kleuren in uw huis.

Een kleuradvies is een onderdeel van het moodboard.  Wat eventueel nog ontbreekt is een plan voor de verlichting. Ook kunt u nu zelf aan de slag met het ontwerp en de ideeën van het moodboard maar begeleiding bij de zoektocht naar de juiste meubels en materialen is ook mogelijk.

Voorbeelden van moodboards:

Voorbeeld: metamorfose zolderkamer met sauna in bos sfeer

Voorbeeld: metamorfose van een slaapkamer, computerkamer en logeerkamer in Gouda

Ontwerp en realisatie website ©Marijke4Design