Moodboard en kleuradvies

Moodboard: kleuren, materialen en meubels die gebruikt gaan worden.

Door een moodboard te laten maken krijg je een goede indruk van de kleuren, materialen en meubels die gebruikt gaan worden. Het moodboard geeft samen met het ontwerp een bijna compleet plan voor het nieuwe interieur. Welke sfeer past bij jou, welke materialen en stijl voor wand, vloer en meubels, welke kleuren passen goed in jouw woning en hoe wordt jouw huis een warm thuis.

Het belang van goede kleuren in het interieur

Met kleur is zoveel mogelijk en er zijn zoveel mooie kleuren en kleurcombinaties. Kleur bepaalt hoe je je voelt, hoe je de woonruimte ervaart en of je er rustig of juist onrustig van wordt. Kleurgevoel is ook heel persoonlijk: wat de één mooi vindt wordt door de ander niet gewaardeerd. Als ik jouw woning bezoek, bekijk ik je huidige interieur en overleggen we wat je anders zou willen. Samen komen we dan tot een mooi kleurenplan.

Altijd kleur?

Als je mij vraagt om een kleuradvies te maken betekent dit niet dat er altijd veel kleur aan te pas zal komen, juist met jouw wensen houd ik rekening. Ook een ruimte met heel weinig kleur kan een heel prettige sfeer geven dus wellicht is er op dit moment juist teveel kleur in je woning.

Kleur is heel bepalend voor de sfeer in een ruimte. Zo zijn er koele kleuren en warme kleuren, rustgevende kleuren en actieve kleuren. Er zijn vele factoren die bepalen waarom een kleur mooi staat in een bepaalde ruimte en minder mooi in een andere ruimte. Waarom staat de kleur uit de showroom niet mooi bij jou op de wand of waarom staat die mooie, gekleurde bank niet in jouw woonkamer? Ik help je om te komen tot een mooie combinatie van kleuren in jouw huis.

Een kleuradvies is een onderdeel van het moodboard.  Wat eventueel nog ontbreekt is een plan voor de verlichting. Je kunt zelf aan de slag met het ontwerp en de ideeën van het moodboard maar begeleiding bij de zoektocht naar de juiste meubels en materialen is ook mogelijk.

Voorbeelden van moodboards:

Moderne stijl: ontwerp met moodboard in Mondriaan kleuren voor een nieuwbouwwoning
Industriële stijl: ontwerp en moodboard voor een bestaande woning
Moderne stijl: ontwerp en moodboard voor een bestaande woning in geel met groen
Moderne stijl: ontwerp en moodboard voor dezelfde bestaande woning in roze met groen.
Industriële stijl: ontwerp en moodboard voor een nieuwbouw appartement
Moderne stijl ontwerp en moodboard voor een nieuwbouw appartement

Voorbeeld: metamorfose zolderkamer met sauna in bos sfeer

Voorbeeld: metamorfose van een slaapkamer, computerkamer en logeerkamer in Gouda

Ontwerp en realisatie website ©Marijke4Design