Ontwerp van een woonkamer in industriële stijl

Ontwerp

Hoe wordt uw huis uw droomhuis en waarom zou u een professioneel ontwerp laten maken?

Woonkamer: U twijfelt nog over een handige en praktische indeling van uw woonkamer of u weet precies wat u wilt maar wordt het samen niet eens. Samen met u stel ik een pakket van eisen op zodat we beiden weten wat u verwacht van het ontwerp. U weet waar u behoefte aan hebt en ik help u daarbij, rekening houdend met de gezinssituatie, de woning, de lichtinval en uw budget.

Ik maak vervolgens een indeling voor u die logistiek doordacht en praktisch is. Denk aan looppaden,  lichtinval, zicht vanuit de woning, open haard etc. Dit geheel wordt omgezet in een ontwerp: een plattegrond op schaal met daarin de indeling van de ruimte en de plaatsing van de meubels. Dit wordt met u besproken en toegelicht. Kunt u zich bij zo’n ontwerp nog niet veel voorstellen dan is het zeker aan te raden ook een moodboard met kleuradvies te laten maken. Ook kunt u een driedimensionaal ontwerp laten maken, daarmee krijgt u een prima beeld van de nieuwe situatie.

Het is niet zo dat een goed ontwerp alleen kan worden gerealiseerd door alle meubels te vervangen door nieuwe en dat hiermee enorme kosten ontstaan. Voor elk budget is een passend ontwerp te maken en soms is met het verplaatsen van meubels en wat nieuwe accessoires al een enorm effect te bereiken.

Een logische uitbreiding op het ontwerp is het laten maken van een moodboard met kleuradvies. Een nieuwe kleur op een wand of een leuk behang hoeft niet veel te kosten en kan een prachtig effect geven, bovendien krijgt u advies over te gebruiken materialen (vloer, gordijnen, stijl van meubels). U kunt dit ontwerp nog uitbreiden met een verlichtingsplan. De verlichting is essentieel in uw interieur: op de dag en ’s avonds goed belicht en met de juiste sfeer.

Direct aan de slag – voor nieuwbouwwoningen: in een bezoek van 1,5 uur bekijk ik uw bouwtekeningen en krijgt u direct vele tips en adviezen. Stel al uw vragen en maak zelf aantekeningen. Dit alles voor het aantrekkelijke tarief van € 95 euro. U kunt daarna een uitgebreid ontwerp, moodboard met kleuradvies en verlichtingsplan laten maken.

Speciale ontwerpen – Vaak is de woonkamer de ruimte waarvoor het eerst gedacht wordt aan een professioneel ontwerp. Er zijn echter vele mogelijkheden, bijv. een logeerkamer, studeerkamer, slaapkamer met walk-in closet of een recreatiewoning waarin de ruimte meestal heel beperkt is en optimaal benut dient te worden zodat die past bij de gebruikers. Op deze website worden enkele specifieke ontwerpen toegelicht. Voor elke ruimte kunt u kiezen voor een tweedimensionaal  ontwerp (2D, plattegrond met meubelplan) en/of voor een driedimensionaal ontwerp (3D) waarbij ik voor u een goede voorstelling kan maken van de nieuwe indeling.  Als u daarbij ook voor moodboard met kleuradvies kiest dan kunt u zich goed voorstellen hoe het gaat worden.                                                   

Badkamer

Keuken

Kinderkamer

Senioren

Ontwerp en realisatie website ©Marijke4Design