Ontwerp

Hoe wordt jouw huis jouw droomhuis en waarom zou je een professioneel ontwerp laten maken?

Je twijfelt nog over een handige en praktische indeling van de (woon)kamer of je weet precies wat je wilt maar wordt het samen niet eens. Eigenlijk vind je het ook lastig om het anders te doen, het staat nu al een tijd zo en daar kom je niet “los” van. Ik kijk met een frisse blik naar je interieur en kom met de goede ideeën. Samen met jou/jullie stel ik een pakket van eisen op zodat we beiden weten wat je verwacht van het ontwerp. Jij weet waar je behoefte aan hebt en ik help je daarbij, rekening houdend met de gezinssituatie, de woning, de ligging en het budget.

Tweedimensionaal en driedimensionaal ontwerp

Voor de kamer/woonruimte wordt een indeling gemaakt die logistiek doordacht en praktisch is. Denk aan looppaden,  lichtinval, zicht vanuit de woning, open haard etc. Dit geheel wordt omgezet in een 2D ontwerp: een plattegrond op schaal met daarin de indeling van de ruimte en de plaatsing van de meubels. Ook krijg je met een driedimensionaal ontwerp een prima beeld van de nieuwe situatie. Dit wordt met je besproken en toegelicht. Vaak kun je je bij zo’n 3D ontwerp nog niet veel voorstellen van de kleuren en materialen dan is het zeker aan te raden ook een moodboard met kleuradvies te laten maken.

Hieronder een voorbeeld van een 2D ontwerp zonder kleuren en rechts het 3D ontwerp met kleuren en materialen (3D ontwerp in combinatie met moodboard)

Video animatie

Het is niet zo dat een goed ontwerp alleen kan worden gerealiseerd door alle meubels te vervangen door nieuwe en dat hiermee enorme kosten ontstaan. Voor elk budget is een passend ontwerp te maken en soms is met het verplaatsen van meubels en wat nieuwe accessoires al een enorm effect te bereiken. In een video die bij het driedimensionaal ontwerp is inbegrepen loop je fictief al door jouw nieuwe woning of nieuw ingerichte kamer voordat het eerste meubel geplaatst is.

Lichtplan, moodboard en kleuradvies

Een logische uitbreiding op het ontwerp is het laten maken van een lichtplan. De verlichting is essentieel in elk interieur: op de dag en ’s avonds goed belicht en met de juiste sfeer. Je kunt dit ontwerp ook uitbreiden met een moodboard met kleuradvies. Een nieuwe kleur op een wand of een leuk behang hoeft niet veel te kosten en kan een prachtig effect geven, bovendien krijg je advies over te gebruiken materialen (vloer, gordijnen, stijl van meubels). Met een fotorealistische weergave van het ontwerp in combinatie met moodboard en verlichtingsplan heb je zelfs al foto’s van hoe de verlichting straks in de kamer zal branden en hoe de meubels, vloer en wanden een mooi geheel zullen vormen.

Direct aan de slag voor nieuwbouwwoningen

In een bezoek van 1,5 uur of een online gesprek bekijk ik uw bouwtekeningen en krijgt u direct vele tips en adviezen. Stel al uw vragen en maak zelf aantekeningen. Dit alles voor het aantrekkelijke tarief van € 95 euro. U kunt daarna een uitgebreid ontwerp, moodboard met kleuradvies en lichtplan laten maken.

Speciale ontwerpen

Vaak is de woonkamer de ruimte waarvoor het eerst gedacht wordt aan een professioneel ontwerp. Er zijn echter vele mogelijkheden, bijv. een logeerkamer, studeerkamer, slaapkamer met walk-in closet, zolderetage of een recreatiewoning waarin de ruimte meestal heel beperkt is en optimaal benut dient te worden zodat die past bij de gebruikers. Op deze website worden enkele specifieke ontwerpen toegelicht. Voor elke ruimte kun je kiezen voor  een driedimensionaal ontwerp (3D) waarbij ik voor jou een goede voorstelling kan maken van de nieuwe indeling.  Als je daarbij ook voor moodboard met kleuradvies kiest dan kun je je goed voorstellen hoe het gaat worden. Wil je het ontwerp beknopt houden dan kun je kiezen voor een tweedimensionaal  ontwerp (2D, plattegrond met meubelplan). Een moodboard met kleurenplan is slechts mogelijk in combinatie met een 3D ontwerp.