Werkwijze Marijke4Design

Hoe kan Marijke4Design mij helpen?

Marijke4Design maakt van jouw interieur een mooi op elkaar afgestemd geheel wat volledig aansluit bij jouw wensen. Het maakt niet uit of het om ruimtes in de huidige woning of om een nieuwbouwwoning gaat. Een tevreden klant met een mooi passend interieur, dat is mijn passie. Kijk maar eens bij de reviews wat klanten vinden van mijn werk voor hen.

Jouw interieur vraag of probleem

Je houdt van verschillende interieurstijlen maar zoekt naar wat bij jou past. Een voorbeeld: industrieel vind je wel wat mooie elementen hebben, modern heeft ook zijn charmes, verder wil je ook botanisch met groen en planten maar hoe wordt het een geheel? Misschien verschilt jullie smaak ook en hoe pak je het dan goed aan? Je komt er niet uit als je samen gaat shoppen. Juist bij dit soort wensen kan ik als interieurontwerper zoveel toevoegen aan het interieur waardoor het veel mooier en beter afgestemd wordt dan dat je zelf aan de slag gaat.  Zie het interieur als een puzzel met  verschillende stukjes die een geheel moeten gaan vormen.

Kleur:

Je hebt verschillende kleuren die je mooi vindt en Marijke4Design zorgt dat precies de mooiste combinatie ontstaat passend bij jouw/jullie smaak. Geen wild geheel van kleuren maar een pallet wat de juiste balans heeft.

Stijl:

In woonwinkels vind je vaak objecten uit één stijl bij elkaar. Het lijkt dan eenvoudig bijpassende elementen uit te zoeken en daarmee de kamer in te richten. Waarom zou je dan hulp inschakelen van een professional? Als interieurontwerper kijk ik verder: wat zijn persoonlijke items die moeten blijven, hoe passen daar jouw/jullie favoriete kleuren bij, wat past bij jullie woning, hoe wordt het interieur voor de komende jaren een mooi geheel zonder enorm trendgevoelig te zijn, wat maakt het persoonlijk. Mijn stijl is dan ook veelal de eclectische woonstijl: ik maak een mix van de beste elementen uit verschillende stijlen en stem dat met kleurgebruik af op de wensen van mijn opdrachtgevers. Dat geeft altijd tevreden klanten: het interieur past heel mooi bij hen.

Ontwerpproces:

In het ontwerp bouwt een binnenhuisarchitect aan het grote geheel. Ook dit is een puzzel die uit verschillende onderdelen bestaat. Eerst maak ik een ontwerp waarbij de ruimte die beschikbaar is optimaal wordt ingedeeld. Dat ontwerp is passend bij de opdrachtgevers dus stel ik hen allerlei vragen over het gebruik van de ruimte: zitten ze vaak met een groep mensen aan de eettafel of moet juist de zithoek ruim zijn, wordt er door meerdere mensen gekookt etc., zomaar wat voorbeelden van functionele eisen.  Als het ontwerp er is dan wordt dit besproken met de opdrachtgever.

De tweede stap is het lichtplan waarbij de ruimte optimaal wordt belicht zodat ook ’s avonds het interieur de juiste sfeer heeft. Armaturen worden passend bij het interieurplan en moodboard uitgezocht en ook het lichtplan krijgt u gepresenteerd en uitgereikt.

De derde stap is het moodboard, hierin wordt de kleur, stijl, meubels, materialen, vloer, raambekleding etc. uitgewerkt en gepresenteerd in het 3D ontwerp en een fysiek moodboard met stalen.

Het uitvoeren en laten uitvoeren van het ontwerp, de realisatie kun je zelf doen, Marijke4Design geeft je onafhankelijk advies. Wil je hierbij wel hulp, dan kan dat, we bespreken met elkaar wat jullie graag zouden willen.