Levensloopbestendige woning, mooie review!

Altijd leuk als je fijn hebt gewerkt aan een opdracht. Tevreden opdrachtgevers, die door mijn ontwerp net even die extra details bij de bouwer van de nieuwbouwwoning konden regelen! Een optimale indeling van de ruimtes en zoals gewenst veel opbergruimte en verlichting op de juiste plaatsen.

In een levensloopbestendige woning is het natuurlijk handig als alle dagelijkse functies op de begane grond zijn gelokaliseerd. Met de ontwikkelaar hadden mijn opdrachtgevers bij de koop al een aanpassing kunnen doorvoeren dat de keuken wat ruimer zou worden en dat had gevolgen voor de indeling van de begane grond. Het resultaat was dat woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer beneden komen en er boven in één van de slaapkamers de technische ruimte voor de wasmachine en droger zou komen. Wat mij betreft niet levensloopbestendig want als je slecht ter been wordt en geen trap meer op kunt is het heel onhandig als je wasmachine en droger boven staan. Ik heb dus een creatieve oplossing bedacht om dit te wijzigen.

Het resultaat: alle functies op de begane grond zonder in te leveren op de ruimte in de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer! Het eerste ontwerp werd door de ontwikkelaar afgewezen maar voor de tweede optie kregen we onlangs groen licht! Daar zijn we blij mee!

Verder mocht ik een ontwerp voor de gehele begane grond voor ze maken inclusief lichtplan. In eerste instantie zouden bestaande meubels deel meegaan maar toen ze zagen hoe het ook kon worden kozen ze toch voor dit ontwerp met nieuwe meubels!

Voor de keuken ontwierp ik twee opstellingen en het werd een mix van beide, leuk om zo samen te bekijken wat het beste past bij de wensen van de opdrachtgevers.

Door nu al een ontwerp en lichtplan klaar te hebben voor de nieuwe woning kon alles bijtijds worden ingeleverd zodat het meerwerk nog aan te passen was! Een kleurenplan is voor deze woning nog niet uitgewerkt dus hierbij een impressie van het interieur in vrij neutrale kleuren.

Kun jij ook wel advies gebruiken hoe jouw nieuwe of te verbouwen woning zo optimaal mogelijk kan worden ingedeeld, hoe je de ruimte goed benut, waar verlichting komt etc? Ik help je graag!

Review:

Najaar 2023 hebben we Marijke gevraagd de begane grondindeling en inrichting van ons nieuwe huis vorm te geven. Onze ideeën en wensen werden omgezet in een praatplan, en daarna uitgewerkt als definitief. Mooi extra was een handige wijziging van de indeling, zodat alle dagelijkse functies een plaats op de begane grond van onze levensloopbestendige woning kregen en we toch ruimte wonnen in de woonkamer. Daar waren we echt blij mee! We kijken terug op een prettige samenwerking.
José en Arie

Reactie van de eigenaar

Bedankt voor jullie positieve review! Fijn dat de begane grond nu helemaal naar jullie wensen gaat worden en dat er daarmee ook op de eerste verdieping meer ruimte overblijft in de kamers. De woning wordt nu volledig levensloop bestendig. Ik heb met plezier voor en met jullie gewerkt en ben benieuwd naar het eindresultaat volgend jaar.

Vergelijkbare berichten