Help ik heb een nieuwe woning gekocht 11: de bouwtekening – elektra

Na alle voorgaande doorgevoerde verbeteringen in de bouwtekening zijn er toch nog verbeterpunten denkbaar. Deze keer richt ik me op elektra aansluitingen.

Als je zinvol gebruik wilt kunnen maken van beide kamers zonder te struikelen over stekkerblokken en verlengsnoeren dan zijn er nog wel wat aanpassingen in de bouwtekening te bedenken, zie onderstaande tekeningen.

Het is heel verstandig om al voor de deadline voor meerwerk elektra een goede indeling van de kamer te (laten) maken. Zorg dat je weet waar je verlichting, internet en wandcontactdozen nodig hebt!

Verlichting:

  1. Kun je een bureaulamp plaatsen en een oplader voor de laptop aansluiten? Bij 5, 6 en 7 zijn extra wandcontactdozen toegevoegd zodat je bij beide dakkapellen en in de zijgevel elektra hebt.
  2. Zit de lichtschakelaar bij binnenkomst op de meest praktische plek? Na het omdraaien van de deur bij 2 wel!
  3. Het lichtpunt zit in beide kamers alles behalve centraal dus ook dat kan nog beter.

Internet:

Waar komt een bureau te staan, heb je daar dan bedraad internet? Op zolder is de ontvangst bedraad een stuk beter dan wireless vanwege dikke betonvloeren die de signalen slecht doorlaten. Bij 8 is er een loze leiding aangelegd om bedraad internet te kunnen aansluiten. Weet dus van te voren al goed waar wel of niet internet noodzakelijk zal zijn. Twijfel je nog, kies dan voor een loze leiding in beide kamers want achteraf is dat nooit meer aan te leggen!

 

Vergelijkbare berichten