| | | |

Wat leuk om het resultaat te zien! Lange keukenwand met …

Vorige week ging ik gezellig langs bij een opdrachtgever in Amsterdam Vertical waar ik drie jaar geleden ontwerpen, moodboards en een lichtplan voor maakte. Wat leuk om te zien hoe het geworden is!

Van een eengezinswoning naar een appartement verhuizen is even omschakelen dus riepen ze mijn hulp in. Met een nieuwbouwwoning komt er veel in korte tijd op je af en dan is het prettig als iemand je adviseert over een goede indeling en aanpassingen die de indeling nog prettiger maakt. Zo hebben we heel wat wijzigingen kunnen doorvoeren zoals het verschuiven van een muur, het weglaten van een andere muur zodat een walk-in closet gerealiseerd kon worden, voldoende slaapplek voor logees, badkamerontwerp, keukenontwerp etc.

Allereerst moest de woonkamer worden ingedeeld met een flinke keuken. Tegenwoordig zie je natuurlijk veel kookeilanden maar hier is gekozen voor een lange opstelling: we hebben de totale lengte goed benut met veel kastruimte en een lang werkblad. Geen kookeiland want de ruimte wordt op deze manier veel beter benut en er blijft veel meer ruimte over voor een royale eettafel. Tegen het korte muurtje tegenover de lange wand nog twee hoge kasten voor apparatuur en opbergruimte. Leuk om te zien dat de zwarte keuken precies geworden is zoals door Marijke4Design ontworpen. Wat de kers op de taart is: de prachtige achterwand die een schitterend effect geeft. Qua illustratie vormt de achterwand één geheel met het fotobehang wat op de korte muur diepte geeft aan de ruimte.

Het fotobehang uit bovenstaand ontwerp is aangepast aan een foto van rijstvelden die mooie herinneringen doen herleven aan een verre reis. Dat ditzelfde thema ook is doorgevoerd in de achterwand maakt het geheel een echte eyecatcher in de living. Je blik wordt er naar toe getrokken.

Het ontwerpen van de meubel opstelling van dit appartement was best een uitdaging vanwege de pilaren die op onverwachte plaatsen in de kamers werden geplaatst. In het volgend blog meer over de woonkamer…

Lees hier de review die mijn opdrachtgever Loreen Latour-Filemon destijds schreef.

Vergelijkbare berichten