| | | |

Het roer om: een verhuizing of nieuwe woning, een belangrijk moment in je leven! Hoe voel je je snel thuis?

Veel menden vinden dat het wel even duurt voor je op een nieuwe plek iets hebt opgebouwd. Is dat vooral een kwestie van tijd voordat je je thuis zult voelen? Wennen aan de nieuwe woonomgeving, wellicht een andere streek, nieuwe mensen om je heen. Voel jij je gelukkig op de plek waar je nu woont en in het huis waar je nu woont? Of valt daar nog veel  te verbeteren en voelt je huis nog niet als een warm thuis?

Hoe pak je dat aan?

Onderstaand 10 tips om deze periode goed door te komen, ook toepasbaar als je niet verhuist maar wel een nieuw interieur wilt wat voelt als een warm thuis:

  1. Het is aangetoond dat dit soort momenten één van de meest stressvolle periodes in een mensenleven zijn. Hoe kom je daar goed doorheen met zo min mogelijk stress? Schakel een professional in die jou kan helpen de planning en het budget  te bewaken en de juiste keuzes te maken.
  2. Met een nieuwe woning begint het vaak met een setje bouwtekeningen en meestal ook wat suggesties voor de indeling van de woonkamer, keuken en slaapkamers. Dat is nou net niet wat jij wilt hebben want je wilt bijvoorbeeld een piano kwijt of een grote hoekbank. Door een ontwerp te laten maken wordt aan jouw specifieke wensen voldaan en wordt die nieuwe woning helemaal op maat ingericht . Geen standaardplaatje maar helemaal afgestemd op jouw gezin, wensen, woning en meubels.
  3. Heb je helemaal geen idee hoe je die bouwtekening moet lezen en hoeveel ruimte er werkelijk is? Een driedimensionaal ontwerp van de nieuwe woning geeft een perfect beeld van hoe jouw huidige meubels kunnen erin komen te staan, aangevuld met nieuwe meubels indien gewenst. Dat scheelt heel veel sjouwen in je nieuwe woning en levert een praktisch ingedeeld geheel op.
  4. Een verhuizing en de aankoop van een andere woning kost heel veel geld, uitgaven waar we graag goed over nadenken. Waarom zou je qua interieur waar je dagelijks in leeft dan zomaar wat neerzetten en wat kleur aanbrengen zonder dat daar een doordacht ontwerp achter zit? Het is geen kwestie van extra kosten om kleur A te vervangen door kleur B maar het kan voor je thuisgevoel en beleving van de ruimte veel verschil maken!
  5. Bovendien kan een goedkoop meubelstuk, gordijn of kleed in de juiste kleur en stijl meer effect geven dan een duur exemplaar wat er niet bij staat. Op die manier verdien je de kosten van het ontwerp weer snel terug.  In een moodboard met shopping-list  vind je alles wat je kunt aanschaffen om dat nieuwe interieur te realiseren, hierbij wordt goed rekening gehouden met jouw beschikbare budget.
  6. Weet je niet goed wat je moet kiezen uit al het meerwerk? Overweeg goed of bepaald meerwerk werkelijk leidt tot meer woonruimte of woonplezier en of je het nu of eventueel later nog kunt (laten) doen. De interieurontwerper kan je hierin goed adviseren en daarmee verdien je de kosten voor die professional gemakkelijk terug.
  7. Aandacht voor de vloer: heel sfeerbepalend. Een interieurontwerper zal voor u bekijken of de vloer mooi past bij uw interieur, wilt u de vloer die nu in uw toekomstige woning ligt behouden of moet het toch wat anders worden? Dilemma’s waar je voor je verhuizing graag een oplossing voor hebt want als je eenmaal verhuisd bent dan verander je die vloer niet zomaar!
  8. Bij verlichtingspunten en elektra kun je het eigenlijk maar één keer goed doen: als alle wanden en het plafond nog afgewerkt moeten worden (voor een bestaande woning) of als de woning nog gebouwd moet worden. Moet je dan nu al bedenken waar de eethoek en zithoek komen? Ja dus! Maar heb je het daar nu veel te druk voor met alle regelzaken rondom de hypotheek, verhuizing en aanschaf van nieuwe meubels? Juist dan kan die professionele interieurontwerper jou veel werk uit handen nemen. Door nu een goed plan te maken voor de inrichting voorkom je problemen na de verhuizing.
  9. Graag een andere keuken maar niet teveel apparatuur en kasten kopen die niet gebruikt worden? Bezoeken aan keukenzaken kunnen vele dagdelen in beslag kan nemen en bovendien leiden tot onvergelijkbare offertes. Ziet u door de bomen het bos niet meer en komt u ver boven uw beoogd budget uit of neemt u dan toch maar een besluit om ervan af te zijn? Ook hier kan een interieurontwerper veel geld en tijd besparen. Met een doordacht keukenontwerp afgestemd op uw kookwensen, behoefte aan kastruimte en de beschikbare ruimte in woonkamer en keuken komt u goed beslagen ten ijs bij de keukenverkopers! Dit bespaart u veel tijd en geld want de offertes zullen perfect vergelijkbaar zijn.
  10. Verkoop meubels die niet meer blijven en besteed wat je daarmee verdient aan je nieuwe interieur. Laat je nieuwe meubels vlak voor de verhuizing afleveren op het nieuwe adres, dat scheelt verhuiskosten en je bank of bed staat al klaar! Meubels (laten) schilderen of overspuiten kan ook een prima alternatief zijn voor nieuw.

Succes met het realiseren van uw plannen in uw (nieuwe) woning en interieur!

Vergelijkbare berichten