| | | |

Leuk: gastles binnenhuisarchitectuur gegeven op basisschool Hobbitburcht

Vandaag een leuke afwisseling in mijn werkweek als interieurontwerper: een gastles gegeven op OBS Hobbitburcht in Alphen aan den Rijn. De basisschool houdt deze week een projectweek met het thema kunst. Elke klas houdt zich met een onderdeel binnen de kunst bezig en in groep 6 op locatie Batenstein houden ze zich deze week bezig met architectuur. Ik werd enige werken geleden door de stagiare in groep 6 benaderd met het verzoek of ik een gastles wilde geven over binnenhuisachitectuur. Daar kan ik natuurlijk geen nee opzeggen, leuk om voor de klas te staan en leerlingen uit te leggen wat ik zoal doe in mijn werk.

Voor een jeugdig publiek hield ik mijn gastles over het werk van de binnenhuisarchitect: hoe maak je een interieurontwerp, wat doe je als interieurontwerper, hoe kom je tot een ontwerp en een moodboard, welke mogelijkheden zijn er, hoe combineer je kleuren tot een mooi geheel etc.

Mijn verhaal met veel voorbeelden maakte hen enthousiast, er werden veel vragen gesteld en er werd aandachtig geluisterd. Toen ik aan het einde vroeg of ze nog wat filmpjes wilden zien van 3D ontwerpen werd er volmondig met ja geantwoord.

Tenslotte kon ik hen nog een meegebracht echt moodboard tonen en daarna konden ze zelf aan de slag. Er werd druk geknipt en geplakt, de kleurstaaltjes vonden gretig aftrek en van de diverse folders en tijdschriften was na een uurtje niet veel meer heel. Leuk om te zien hoe verschillend ze aan het werk gingen: een tuin, een chill kamer, een gameplek, een slaapkamer of huiskamer, ik heb van alles zien ontstaan! Zie hieronder een impressie van de klas aan het werk.

Het was een leuke ochtend! De leerlingen hadden al met karton mooie maquettes gebouwd die in het gebouw op diverse plaatsen te zien waren en nu waren daar ook 26 moodboards van een ruimte in huis of de tuin.

https://hobbitburcht.nl/

Vergelijkbare berichten