keukenontwerp bestaande uit bovenaanzicht, zij- en vooraanzicht

Keukenontwerp? Dat doet de keukenzaak toch gratis?

Wat is het nut van een keukenontwerp gemaakt door een interieurontwerper? Ik kan er vele opnoemen: geld en tijd besparen, een bij u passende indeling, een praktisch ontwerp, een ontwerper die uw huidige situatie goed kent omdat ze bij u thuis komt, een mogelijkheid om diverse keukenleveranciers in prijs te vergelijken …

Geld besparen? Het kost toch juist geld zo’n keukenontwerp?

Jazeker het kost inderdaad wat geld om een interieurontwerper uw ontwerp te laten maken. Maar op de uitgave van een hele keuken gaat het slechts om een fractie van dat bedrag. Ik heb niet de bedoeling u zoveel mogelijk kasten of het duurste aanrecht te verkopen of de meest luxe apparatuur. Met mijn ontwerp kunt u een willekeurige keukenzaak instappen en uitstekend de prijs van die ene zaak vergelijken met die van een andere zaak. Mijn ontwerp zal u een praktische en doordacht ingedeelde keuken opleveren waar u jarenlang plezier van hebt.

Tijd besparen?

Mijn ervaring is dat een gemiddeld bezoek aan een keukenzaak vele uren duurt. Ga er eens een paar bezoeken en je bent heel wat kostbare vrije tijd kwijt. Er wordt met u door de showroom gelopen en na wat overleg wordt een ontwerp gemaakt. Vervolgens wordt dit ingevuld met kleur, materiaal en apparatuur keuzes. Als ik een ontwerp maak dan staat allereerst voorop dat u ten opzichte van uw huidige keuken bepaalde wensen hebt, bijv. meer kastruimte, meer werkblad, andere apparatuur. We bespreken uitgebreid wat uw wensen zijn. Omdat ik u thuis bezoek krijg ik een goed beeld van uw huidige keuken, dat geldt voor de adviseur in de keukenzaak niet. In mijn ontwerp staat u centraal, hoe kookt u, wat wilt u graag aan aanrechtruimte, kastruimte, zitruimte, apparatuur etc.

Mijn bezoek duurt 1-1,5 uur en daarna ga ik voor u aan de slag. Ondertussen geniet u van uw vrije tijd! Als het ontwerp af is komt ik weer bij u langs en bespreken we het. Dat kost u dus totaal maximaal 2-3 uur. Het grote voordeel is dat u nu heel goed prijzen kunt vergelijken in keukenzaken want het ontwerp is niet bij elke zaak anders en daarom onvergelijkbaar. Nee, het keukenontwerp is vanaf nu exact hetzelfde! Een keukenverkoper zal nu ook veel minder tijd met u doorbrengen omdat een groot deel van het werk al gedaan is.

Past zo’n keukenontwerp dan veel beter bij mij en mijn woning?

Jazeker omdat ik in de gaten houd dat de keuken goed past bij de gehele woning, dat de indeling praktisch en logistiek handig is. Dat u er bovendien qua kastruimte niet op achteruit gaat tenzij u dit wenst. 

Het is nooit mijn doel u zoveel mogelijk dure apparatuur, kasten, aanrecht etc. te verkopen. U kunt nu op zoek naar een passende keuken binnen uw budget.

Past de keuken dan ook mooi bij de woonkamer en de vloer?

Een ontwerp geeft de toekomstige indeling van de keuken en woonkamer weer in een zwart-wit tekening op schaal.  De keuzes voor kleuren en materialen van kasten, aanrecht, eethoek etc. worden in het moodboard uitgewerkt. Eerst bespreken we uw smaak, wensen, wat u mooi vindt, wat u beslist niet mooi vindt, favoriete kleuren en stijl etc. Vervolgens ga ik weer voor u aan het werk en stem ik de kleuren en keuzes voor woonkamer en keuken op elkaar af zodat een mooi geheel ontstaat, zo zal uw open keuken mooi passen bij uw woonkamer. Kijk eens bij mijn portfolio voor een indruk van ontwerp en moodboards.

Vergelijkbare berichten