afstemming grijs witte tinten in tuin en interieur
| |

Hoe stem ik kleur in tuin en interieur op elkaar af?

Kleur is heel belangrijk bij een tuin als verlengstuk van de woonkamer. Door kleuren terug te laten komen creëer je eenheid en wordt het een mooi geheel. Lees hier hoe dat in de praktijk werkt.

Zorg ook met de kleur of kleuren in de tuin voor eenheid

Kijk eens goed naar bovenstaande afbeelding. Geeft het een mooi harmonieus beeld of is er onrust? De kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd. Het geheel is wit en wat grijs met veel groen in de tuin. Kies bijvoorbeeld niet opeens voor zwarte tuinmeubelen als je in de woonkamer lichte kleuren hebt. Heb je in huis bijvoorbeeld warme kleuren, laat die kleur of kleuren dan ook in de tuin terugkomen. Ook voor de tuin geldt dat een combinatie van mooi bij elkaar passende tinten een prettig geheel vormt zonder dat er onrust ontstaat.

Meer kleur en toch eenheid

Kijk eens goed naar onderstaande foto. Je ogen verbinden als vanzelf de bij elkaar passende kleuren. Of je nou voorkeur hebt voor het bovenstaande geheel met rustige wit, grijs en groentinten of de felle tinten hieronder maakt niet uit. Zowel een tuinarchitect als een binnenhuisarchitect houdt rekening met die gewenste kleuren. Jouw favoriete kleuren komen terug in je interieur en in je tuin. Voor een goed ontworpen interieur schakel je een ontwerper in die voor jou een moodboard met een mooie combinatie van kleuren naar jouw smaak creëert!

lime en blauw in tuin en interieur

Geen eenheid tussen kleur of kleuren in tuin en interieur

Kijk nog even naar onderstaande combinatie, daar zijn de kleuren van tuin en interieur niet op elkaar afgestemd en dat is ook goed zichtbaar:

aftstemming tuin en interieur ontbreekt

Afbeeldingen afkomstig van Pinterest, moodboards gecreëerd door Marijke4Design

Vergelijkbare berichten