Interieurontwerp essentieel bij verbouwing
|

Interieurontwerp? De aannemer weet precies hoe ik het wil …

Interieurontwerp voor een verbouwing? Dat is toch helemaal niet nodig, ik wil de keuken op een andere plaats en mijn woonkamer moet ook anders, in ieder geval wil ik een gashaard. Je weet precies wat je wilt. Vervolgens schakel je één of meer aannemers in en legt ze uit wat je wilt. Met wat wijzen en een zelfgemaakt schetsje moet dat wel lukken denk je. De aannemer maakt een offerte en de volgende doet dat ook. Wie weet komen ze ongeveer gelijk uit maar wie weet zit er ook een fors verschil in hun opgaven.

Hoe komt dit?

Heeft de aannemer goed begrepen wat je wilt? Was hij het eens met jouw plannen of had hij daar nog wat andere ideeën over? Wordt het nu helemaal naar je wens? Zijn de offertes echt goed vergelijkbaar en welke offerte kies je?Grote kans dat dit uiteindelijk toch verkeerd uitpakt en dat de complete verbouwing niet wordt wat je ervan verwachtte.

Hoe dan wel?

Een goed plan is zo belangrijk bij dit soort verbouwingen. Als je een interieurontwerp laat maken dan past dat precies bij jouw wensen en eisen. Dat ontwerp komt zwart op wit te staan en daarmee is helemaal duidelijk hoe de nieuwe situatie moet gaan worden. De tekening is exact op schaal dus het kan niet missen. Laat nu de aannemer maar komen en houd je bij het ontwerp, dat is immers precies hoe jij het wilt …

Als je nu meerdere offertes ontvangt dan weet je ook dat precies hetzelfde is afgesproken dus dat de offertes prima met elkaar te vergelijken zijn!

Het voordeel van een keukenontwerp is heel vergelijkbaar: hoe kun je offertes van keukenleveranciers anders vergelijken? Dat lees je volgende week!

Kijk eens verder bij ontwerp naar de mogelijkheden

Vergelijkbare berichten