Moodboards voor het interieur
| | | |

Wat is een interieur ontwerpen toch leuk werk!

Als interieurontwerper creëer je iets moois voor een klant door met hem/haar veel te overleggen en maak je een uitgebreid plan waarmee je de klant veel werk uit handen neemt. Het is ook zo verleidelijk om een 3D  ontwerp te blijven aanpassen in Sketchup zodat het nog weer mooier wordt! Wat dat betreft biedt Sketchup zoveel mogelijkheden dat je er bijna eindeloos mee door kunt gaan. Eind december heb ik een mooie opdracht afgerond, al eerder schreef ik hierover toen ik naar mijn klant zou gaan met de ontwerpen.

Voor hem mocht ik voor zijn nieuwe appartement een industrieel interieur ontwerpen. Samen overleg je in het hele proces en zo komt er een ontwerp wat mooi aansluit bij de wensen van de klant en eenheid, rust en ruimte uitstraalt door de creatie van de ontwerper. Het overleg met een ontwerper die speciaal voor jou aan de slag gaat kan heel prettig zijn omdat je ondersteund wordt en de ontwerper goed rekening houdt met jouw wensen. Als ontwerper houd je de realisatie voor ogen  en bekijk je de mogelijkheden binnen de woning qua ruimte, lichtval, woonwensen e.d.

Een zeer tevreden klant

Mijn klant was erg enthousiast over de ontwerpen en zei dat het zeer uitgebreid en boven verwachting was. Ik maakte voor hem een driedimensionaal ontwerp waarin de gehele woning al te bezichtigen is en je er fictief doorheen kunt lopen en een tweetal moodboards met uitwerkingen van de te gebruiken kleuren en materialen. Dit werd nog aangevuld met een verlichtingsplan. Raambekleding zoals gordijnen en jaloezieën had ik ook al bij het ontwerp gevoegd en ook de vloer en wandbekleding waren er al bij uitgezocht. De klant ontving een shopping-list en offertes zodat hij direct aan de slag kan en dat gaat hem veel tijd besparen. Miskopen zijn er niet bij want alle meubels en stoffering passen zowel qua maten als kleuren in het totale plan en kleurenpallet. Ook voor het verlichtingsplan ontving hij een shopping-list zodat de armaturen direct aan te schaffen zijn!

Wandmeubel met open haard op maat

Omdat in dit ontwerp ook een mooie grote haard zou komen in combinatie met zijn al aanwezige grote televisie en geluidssysteem heb ik voor deze klant een wandmeubel op maat ontworpen. De realisatie hiervan gaat plaatsvinden bij de meubelmaker. De bartafel op maat voor in de keuken werd ook door mij ontworpen en zal door de meubelmaker worden gemaakt. Binnenkort worden de details verder afgestemd en kan de realisatie plaats gaan vinden. Erg leuk dat het door Marijke4Design ontworpen interieur straks geheel volgens ontwerp gerealiseerd zal gaan worden en dat mijn klant daar helemaal enthousiast over is.

Vergelijkbare berichten