Piet Zwart keuken van Bruynzeel, kenmerkend voor de jaren 60
| | |

Terugblik: de Piet Zwart keuken van Bruynzeel uit de jaren 60

Zie hier de ouderwetse keuken van zo’n 50 jaar geleden. Leuke oude details, een terugblik op die jaren. Piet Zwart keuken van Bruynzeel jaren 60. De top 4000 van Radio10 klinkt op de achtergrond. Dat doet me denken aan de keuken in ons jaren 60 huis: de Piet Zwart keuken van Bruynzeel was standaard en die klassieker wordt nog steeds geproduceerd.  U herkent misschien nog wel het bijpassende interieur van de sixties en seventies.  Piet Zwart gebruikte strakke lijnen.

keuken uit de jaren 60Een los gasfornuis met gasoven, daarnaast het keukenblok met erboven een geiser met waakvlam die nog wel eens uitging. Op het fornuis staat een melkkoker en een pan voor de was. Met een zeepklopper werd de zeep in oplossing gebracht en vervolgens werd de was gekookt. Wasmachines kwamen pas later in het huishouden.

Deze keuken heeft slechts 3 kastjes, een uittrekbare broodplank boven het linker keukenkastje en het karakteristieke gordijntje voor het gootsteenkastje. De gootsteen was opgebouwd uit een patroon van kleine tegeltjes en erin stond een afvalbakje. Het aanrecht was van onverwoestbaar granito. Pannen stonden op de pannenrekken en aan die rekken hingen ook accessoires. Bij ons heeft de oude keuken nog lang dienst gedaan onder de werkbank in de schuur want ook die kastjes waren van degelijke kwaliteit.

Wat een verschil met de huidige kastruimte en keukenafmetingen!

Slechts 1 lade in de gehele keuken! Als interieurontwerpster plan ik er tegenwoordig zeker 4 stuks in een keuken. Probeer in zo’n keuken maar eens je kerstdiner te bereiden! Een diepvriezer was er ook nog niet: voedsel werd lang houdbaar gemaakt door te wekken en te drogen. Koffiezetten gebeurde met de hand en de bonen werden eerst zelf gemalen. Tegenwoordig maalt moderne apparatuur weer koffiebonen vlak voor het zetten, wat de koffiesmaak ten goede komt!

Fijne kerstdagen en geniet van uw moderne keuken.

Hebt u wensen op het gebied van verandering van die keuken of gaat u naar een nieuwe woning, neem dan contact op met Marijke4Design. Ik help u graag uw wensen om te zetten in een goed keukenontwerp dat kan ook een 3D ontwerp zijn.

Foto’s: Pinterest

moderne variant van de Piet Zwart keuken zie https://www.bruynzeelkeukens.nl/producten/collectie/piet-zwart

Vergelijkbare berichten