| | | |

Leuk! Lekker druk met nieuwe woningen, meerwerk en elektra keuzes

Afgelopen weken was het druk! Heerlijk, lekker aan het werk na mijn vakantie. Wat ik gedaan heb? Ontwerpen gemaakt voor nieuwbouwwoningen en ontwerpen en kleurenplan voor bestaande woningen.

Net een woning gekocht en nu al nadenken over indeling? Dat komt later wel …

Bij nieuwbouw wordt er vaak gedacht: ik laat wel wat extra stopcontacten (wandcontactdozen) aanleggen en dan kan ik nog alle kanten op. Ik ga me nu toch nog niet druk maken over de indeling en meubelopstelling. Het duurt nog zo lang voordat ik er ga wonen. Dat is precies de verkeerde werkwijze en leidt tot onnodige extra kosten.

Hoe dan wel?

Lees meer: Leuk! Lekker druk met nieuwe woningen, meerwerk en elektra keuzes

Eerst moet duidelijk zijn hoe de kamer wordt ingericht en dan bekijk je waar extra wandcontactdozen zinvol zijn of waar ze verplaatst kunnen worden. Ook de plaats van de keuken is in dit stadium nog flexibel en de extra ruimte van een eventuele aanbouw krijg je ook goed in beeld. Soms word je kamer er namelijk niet beter van en dat is zonde van de kosten!

Gelukkig, het kan ook zo:

Regelmatig word ik door opdrachtgevers benaderd die het wel op deze manier doen. De koop is net getekend of zelfs nog niet en ze komen bij mij omdat ze graag een goed ontwerp van bijvoorbeeld de woonkamer en keuken willen. In dit stadium is meerwerk zoals een aanbouw of wijziging in de keukenindeling nog mogelijk. Bovendien kan elektra veelal aangepast worden. Met een 3D ontwerp in twee verschillende opstellingen laat ik je zien wat die extra ruimte in je kamer kan opleveren of hoe de keuken kan worden geplaatst.

Moet ik dan al nadenken over meubels en kleuren?

Nee hoor dat hoeft helemaal nog niet, maak ik een ontwerp voor je dan doe ik dat in neutrale kleuren en gangbare meubelmaten. Pas in een later stadium komen de kleuren, de stijl, vloer, raambekleding e.d. aan de orde (in het moodboard).

Lichtplan nu al?

Ja, dat is wel verstandig want die verlichting bepaalt waar er extra aansluitingen moeten komen in het plafond, in de vloer (een vloerput die je na de bouw niet meer kunt laten aanleggen met al die verwarmingsbuizen in de vloeren) en aan de wanden. Extra wandcontactdozen komen nu niet achter een kast maar op een plaats waar je die kunt benutten!

Advies en hulp nodig?

Neem nu contact op om de hulp van Marijke4Design Interieurontwerp in te schakelen!

Vergelijkbare berichten