Lavet en keukentrapje in de jaren 60
| |

Terugblik: de badkamer in de jaren 60-70

Op deze laatste dag van het jaar wederom een terugblik op het interieur van de zestiger jaren. Na het badderen in de zinken teil in de keuken werd er in de jaren 60 huizen een badkamer met lavet gebouwd. Het lavet in de jaren 60 was wastafel, bad en douche in één, bovendien werd er ook de was in gedaan. Met een keukentrapje kon je erin klimmen. Het was een granito, koud stenen rond bad. Er kwam wel warm water uit de kraan wat op zich al een hele verbetering was ten opzichte van de zinken teil van de jaren ervoor.Bijgaand nog wat accessoires uit die tijd: de personenweegschaal was een kolossaal exemplaar en stond vooral bij de artsen, een enkeling had zo’n weegschaal zelf thuis. Het rekje met Zwitsal babypoeder, lotion en zeep was gebruikelijk om de kinderen mee te verzorgen.

Wat een contrast met onze moderne badkamer

We kunnen ons nu niets meer voorstellen bij dit type badkamer: tegenwoordig kiezen mensen vaak voor een bad en een douche plus nog één of twee wastafels.  Trends als de regendouche, whirlpool, inloopdouche, het vrijstaand bad en glazen wanden bepalen het ontwerp van de moderne badkamer.  Bovendien zijn ook wastafelmeubels en kasten niet meer weg te denken uit de grotere badkamers.  Vaak willen we ook nog graag met meerdere mensen tegelijk  terecht kunnen in de badkamer dus kiezen we voor een dubbele wastafel.

Veel wensen, hoe wordt het een mooi en praktisch geheel?

Keuzes maken is voor veel mensen lastig en in de badkamer showrooms zijn nog meer keuzes, ziet u door de bomen het bos niet meer? De ruimte optimaal indelen is het werk van een specialist, de interieurontwerper of binnenhuisarchitect. Die helpt u immers een zo praktisch en logistiek meest handige badkamerindeling te maken die geheel past bij uw wensen en gezinssituatie.  De goede badkamer bestaat vooral uit een goede indeling. De keuzes voor materialen en kleuren voor wanden, vloer, meubels etc. komen daarna aan bod en ook dat is het werk van de interieurontwerper. Marijke4Design adviseert u graag bij het badkamerontwerp en het eventuele gebruik van kleuren in wanden, vloeren en meubels.

foto’s: Pinterest

Fijne jaarwisseling en graag tot uw dienst in 2019!

Vergelijkbare berichten