Help ik heb een nieuwe woning gekocht 9: de bouwtekening – de andere deur

Misschien wat minder opvallend is de draairichting van de deur naar de andere kamer. Was jou wel opgevallen dat de lichtschakelaar achter de deur zit, dus aan de scharnierkant? Heel onhandig en ook nu weer simpel te verhelpen door de deur te spiegelen (zie 2). De loop in de richting van de dakkapel is bovendien logischer en ruimtelijker dan de loop richting schuine kap.

Zomaar twee voorbeelden van fouten die er tijdens het tekenen van een woning in kunnen sluipen. Dit soort missers bijtijds ontdekken is echter wel noodzakelijk want achteraf deuren omhangen  of schakelaars moeten laten verplaatsen resulteert slechts in extra werk en kosten.

Inschakelen van een deskundige kan helpen deze punten in een heel vroeg stadium te ontdekken zodat de ontwikkelaar er nog iets aan kan veranderen. Schakel dus al voor de deadline van het meerwerk een deskundige in die met een geoefend oog dit soort fouten voor u opspoort. Er zijn echter nog meer missers te ontdekken op deze tekening, tot de volgende keer!

Vergelijkbare berichten