Help ik heb een nieuwe woning gekocht 1: Stommelend en struikelend door de garage

Een gezin heeft een mooie eengezinswoning gekocht – twee onder één kap met garage. Op de bouwtekeningen lijkt alles prima in orde maar stel je de volgende situatie voor.

Waarschijnlijk heel herkenbaar: als je een garage hebt dan staat er van alles in, de auto past er met geen mogelijkheid meer bij. De fietsen moeten immers droog staan en dagelijks goed te pakken zijn. Met een gezin heb je al snel zo’n 4 tot 6 fietsen in de garage staan zeker als je bijv. nog een racefiets of mountainbike extra hebt. Tel daarbij het gereedschap, tuinmeubelen, de BBQ, kampeerspullen, een tuinsproeier, tuinslang, tuingereedschap, verfspullen, elektra, een werkbank misschien etc. Kortom de gemiddelde garage staat behoorlijk vol.

’s Avonds kom je thuis in het donker en wil je de garage in om je fiets er in te zetten,  dan is het handig als je daarbij wat licht hebt. Zie onderstaande bouwtekening van deze nieuwbouwwoning met garage en verbaas je…

Struikelend over de overige fietsen en alle bovengenoemde spullen moet je je in het donker een weg banen naar de achterkant van de garage want jawel: daar zit de lichtschakelaar. Inmiddels heb je het licht niet meer nodig want je bent al op de grond beland.

Hoe simpel is de oplossing als je hem bijtijds ontdekt: kies voor een hotelschakeling waarbij je het licht zowel bij de garagedeur als bij de tuindeur kunt bedienen. Naderhand aanleggen kan natuurlijk wel maar dat komt er in de praktijk slechts zelden nog van en bovendien kost het aanzienlijk meer. Een ervaren interieurontwerper kan u dit soort ellende besparen door voordat uw meerwerk bij de ontwikkelaar moet worden ingeleverd de bouwtekeningen goed te bekijken op fouten en onvolkomenheden. Bovendien zijn er ontwikkelaars die dit soort fouten zelfs gratis voor u herstellen.

Vergelijkbare berichten