Help ik heb een nieuwe woning gekocht 8: de bouwtekening – de meest opvallende misser

En heb je hem gevonden, die ene opvallende misser? Natuurlijk, de deur van de bovenste slaapkamer die de verkeerde kant op draait. Stel je voor dat je met een kopje thee en wat fruit naar je zoon/dochter toe loopt, trap op en op het moment dat je de overloop opstapt komt hij/zij naar buiten, zwaait de deur open en mept je van de trap af, daar lig je dan met je goede bedoelingen halverwege de trap, thee over je heen en fruit op de grond.

Natuurlijk komt dit hoogstzelden voor zul je denken maar een verhuizing vindt altijd plaats. Stel je even voor dat je met bed, boekenkast, kledingkast, dozen met spullen etc. naar boven komt lopen. Hoe ga je dan de kamer in? Eerst alles op de overloop zetten, deur naar je toe openen en dan pas alles de kamer in. Hopelijk is die draai met de grote meubelen richting overloop te maken want anders houdt het helemaal op.

De oplossing, hoe simpel: de deur veranderen van draairichting, kijk maar bij de 1. Prima oplossing, er kan gewoon verhuisd worden en je wordt nooit de trap afgemept! Kijk nog eens goed naar de overige aanpassingen, die komen de volgende keer….

Vergelijkbare berichten