Help ik heb een nieuwe woning gekocht 7: de bouwtekening

Je kent vast wel de tekeningetjes die veelal voor kinderen beschikbaar zijn “zoek de 10 verschillen”. In ons huis-aan-huis blad Kijk op Bodegraven-Reeuwijk staan dit soort tekeningen ook en ik kan het niet laten de verschillen te zoeken, zeker omdat deze tekenaar die heel miniem weet te maken waardoor ze ook voor een volwassene een uitdaging vormen, in ieder geval vind ik ze leuk!

Met bouwtekeningen gaat dat bij mij precies hetzelfde, heel goed kijken en speuren naar verbeterpunten!

Bijgaand een tekening van een woning die wij zelf zo’n 14 jaar geleden kochten. Ik was samen met vier andere kopers lid van de door ons als kopers opgerichte bouwcommissie en wij probeerden zoveel mogelijk “missers” uit de bouwtekeningen te halen, die voor iedereen beschikbaar te stellen en ze liefst kosteloos door de ontwikkelaar te laten verhelpen. Samen sta je sterker bij de ontwikkelaar was ons idee. Omdat veel meerwerk snel moest worden ingediend bekeek ik gedurende twee weken samen met mijn man de tekeningen vrijwel elke avond om vooral niets te missen. Dat was een goede tijdsinvestering want na oplevering waren er geen onverwachte missers meer! In de bouwcommissie bespraken we met elkaar wat we allemaal ontdekt hadden, dat functioneerde prima en heeft vele kopers geld en narigheid bespaard.

Nu het raadsel voor de lezer: zoek in onderstaande bouwtekening naar minstens drie missers of verbeterpunten, ik zie graag reacties, wordt vervolgd!

Mocht u de verschillen in de tekening van Kijk op Bodegraven-Reeuwijk willen zoeken kijk dan op pagina 37 rechtsonder: https://paper.kobr.nl/open/451c5292#p37

Vergelijkbare berichten