Help ik heb een nieuwe woning gekocht 6: keuzestress en deadlines – het sanitair

Ook voor het sanitair moeten vaak vele keuzes gemaakt worden vrij vlot nadat het koopcontract getekend is.  Zorg dus ook hier, net als bij de keuken dat u in die korte tijd de juiste keuzes maakt en zorg dat u al heel vlot na de koop advies inwint!

Casco? Steeds vaker is er ook een mogelijkheid om casco te laten opleveren. Een keuken is meestal vlot geplaatst na oplevering van de woning maar voor sanitair wordt dat een ander verhaal.  Wilt u bijv. wel na oplevering nog wekenlang in de troep zitten van leidingen die moeten worden verplaatst, tegelwerk wat aangebracht moet worden, tegels die met een haakse slijper worden bewerkt zodat alles onder het stof zit etc.  En dan hebben we het nog niet eens over de ongemakkelijke situatie dat je tijdens het klussen in je nieuwe woning geen toilet beschikbaar hebt.

De kosten!  Ook zult u bij het casco opleveren vaak een fractie van het installatiebedrag retour ontvangen en de arbeid elders moeten betalen voor het plaatsen van het sanitair en het tegelwerk. Ja maar …. We moeten zoveel bijbetalen voor een badkamer naar ons zin en het moet allemaal bij één zaak uitgezocht worden. Ja dat is vaak de realiteit, er zijn vele partijen die moeten verdienen aan uw badkamer en ook voor tegelwerk betaalt u vaak forse bedragen.

De standaard badkamer en toilet met tegels. Dan toch maar de standaard badkamer en/of toilet met de standaard tegels die wordt aangeboden? Dit is eigenlijk alleen een optie als die badkamer echt voldoet aan uw wensen: een enkele of toch een dubbele wastafel, wel of niet een badkamermeubel, wilt u een bad en een douche of toch niet? Voldoen de tegels aan uw smaak, passen ze qua maat bij de badkamer? Als dit niet zo is dan zult u er veel spijt van krijgen als u er jaren tegenaan kijkt zonder ze mooi te vinden.

Een fijn ligbad! Kiest u voor het standaard bad of toch een bad waar je beter inzit? Ja dat leest u goed, heel gek om in een showroom in een ligbad plaats te nemen maar wel de enige manier om te bekijken of dit bad werkelijk voldoet aan de wensen voor één of twee personen. Ik hoor te vaak van mensen dat ze het ligbad niet gebruiken omdat het niet lekker zit, dan blijkt dat ze er voor aanschaf ook nooit in gezeten hebben! Dat doe je met een fauteuil toch ook niet? Dus stap gewoon in de showroom in het bad van uw keuze en neem plaats!

De douche?! Waarschijnlijk wordt er een douchebak geleverd, wilt u die wel of kiest u voor een inloopdouche die ook op latere leeftijd een stuk praktischer is. Wordt er flink gespetterd door kleine kinderen in een badkamer dan heeft die inloopdouche ook als voordeel dat je al het water zo naar de afvoer kunt vegen.

Gratis advies en ontwerp voor het sanitair?! U gaat naar de santairzaak en laat u gratis adviseren, dat lijkt prachtig maar de verkoper in die zaak moet ook betaald worden en zal trachten u te verleiden met een mooie (extra dure) douchewand, wastafel, meubel, toilet etc.

Ontwerp van Marijke4Design. Laat een doordacht en betaalbaar ontwerp maken voor uw gezin zodat de badkamer en het toilet voldoen aan uw wensen en eisen en zodat u er jarenlang plezier van zult hebben. U komt dan bij de showroom met een goed plan en kunt dit qua prijzen laten uitwerken.

Vergelijkbare berichten