Help ik heb een nieuwe woning gekocht 5: zittend plassen en de handen wassen!

Wat heeft dat nou met interieurontwerp te maken? Deze bouwer dwong het af!

Een nieuwbouwwoning met een standaard toilet afmeting van 900×1200 mm. In het toilet van deze nieuwe woning komt een standaard fonteintje, zoals de kopers gezien hebben in de showroom. Daarbij een hangend toilet. Kopers willen graag dat het toilet wat hoger wordt opgehangen omdat ze lang zijn, geen probleem. De moderne pot heeft een wat groter formaat maar de verkoper denkt dat alles prima passen zal ….

In de weken voor de oplevering is het sanitair geïnstalleerd, het gekozen hangend toilet is op de gewenste hoogte opgehangen en het standaardfonteintje hangt ook. Wel wat erg ver uit de hoek vinden de kopers. Zeker omdat de gekozen toiletpot wat verder naar voren komt dan de standaard toiletpot. Er is betegeld en het ziet er netjes uit ….

Bij oplevering denkt de koper: toch eens even proef zitten op het toilet en de koper neemt gekleed plaats op de pot. Gezien de beenlengte zit hij nu met het fonteintje op schoot en koper kan niet eens opstaan van het toilet zonder het fonteintje te raken. Schoonmaken wordt op deze manier lastig. Verplicht zitten en de handen meteen wassen want staan voor de pot is al helemaal niet mogelijk….

Een lastig probleem, had niemand dit kunnen bedenken in de bouwfase en in de showroom? Degene die kopers vergezelt bij de oplevering vindt dit niet kunnen. Gelukkig is er een oplossing denkbaar: alsnog een hoekfonteintje plaatsen en iedereen kan zowel zittend als staand gebruik maken van het toilet. Gelukkig kon dit probleem alsnog worden opgelost naar tevredenheid van de kopers en zonder veel hak- en breekwerk. Voorkomen had echter beter geweest met een ontwerp voor deze kleine ruimte! Als je een tekening op schaal hebt voorkom je dit soort missers.

Zie hieronder het verschil tussen de oude en nieuwe situatie.

 

Vergelijkbare berichten