| | |

Tuin als verlengstuk van je woonkamer maar hoe?

Nu het voorjaar begonnen is gaan we ons weer meer richten op de tuin. Leuk om de bloemen weer tevoorschijn te zien komen. Tijd voor wat extra aandacht:

Hoe zorg je dat de tuin een verlengstuk van je woonkamer wordt?

Allereerst heeft dat alles met de indeling van je woonkamer te maken. Ik zie nogal eens dat een bank met de rug naar de tuin staat, zonde want zo zie je niets van die tuin. Als interieurontwerper houd ik dat altijd in de gaten. Goede zichtlijnen in huis zorgen voor een prettig interieur! Veel mensen schakelen wel een tuinman in voor de aanleg maar vergeten

voor hun woning een interieurontwerper. Ook voor het interieur geldt, net als voor de tuin: je kunt het maar één keer goed (laten) doen. Voor sommige zaken is het handig als je een professional inschakelt, daar heb je jarenlang plezier van.

Mijn nieuwe woning is mooi ingericht maar wat doe ik met die kale tuin?

Zorg dat die tuin mooi gaat passen bij het huis en zorg dat je rekening houdt met de zon en de ligging ervan – aan een sloot, in de schaduw, vette klei of een schrale bodem? Zomaar wat factoren die voor bepaalde planten de groei bevorderen of juist beperken. Een flink terras, voorlopig gras en wat planten in een rand is zo standaard. Dat kan veel beter, denk dus goed na over een mooie tuin. Als het gras eenmaal ligt wordt het frequent maaien en de tuin blijft het waarschijnlijk jaren hetzelfde.

Hoe kan ik de tuin goed indelen?

Zorg dat het zicht vanuit huis niet belemmerd wordt door een enorme tuinset die vlak voor de achterpui staat, geniet juist van zicht op de planten en bloemen. Een goede border heeft bovendien planten van verschillende hoogtes en bladvormen. Zorg bovendien dat de meubels en bestrating qua stijl en kleuren mooi passen bij die in je woonkamer. Verschillende zitjes op verschillende hoogtes maken het geheel wat spannender en afwisselend en maken dat de tuin groter lijkt. Probeer zichtlijnen in de woning mooi door te laten lopen in de tuin. Lukt jou dat allemaal niet, schakel dan een tuinarchitect in. Een beperkte investering (net als bij het interieurontwerp) en jarenlang plezier van een doordacht plan.

Hoe doe ik dat met kleuren in de tuin?

Dat leest u de volgende keer.

Hulp nodig?

Voor je interieur de interieurontwerper en voor je tuin een tuinarchitect! Vervolgens kun je zelf gaan shoppen en realiseren of een deel laten doen. In ieder geval weet je wat er moet gaan gebeuren en kun je prijzen goed vergelijken.

 

Vergelijkbare berichten