Een droominterieur? – Hoe wordt het mijn droominterieur?

Hoe zorgt een interieurontwerper dat het interieur werkelijk mijn droominterieur wordt?

Het antwoord is simpel: schakel de goede interieurontwerper in die zich onderscheidt door jouw/jullie smaak voorop te zetten. Die met deskundigheid de mogelijkheden van de ruimte en kleuren voor jullie bekijkt. Die bovendien kijkt naar de praktische kanten van jouw interieur.

Hoe pak je dat aan?

Zoek contact met de interieurontwerper door eerst eens de website goed te bekijken, bekijk wat voor werk als voorbeeld geplaatst is op die site en kijk hoe de aanpak is. Als het goed is biedt de website veel informatie hierover.

Maak een afspraak!

Door eerst eens samen te overleggen over jouw wensen en eisen krijgen beide partijen een goede indruk van hoe het toekomstig interieur er uit zal gaan zien. De interieurontwerper gaat vervolgens voor je aan de slag en zal jouw wensen omzetten in een haalbaar plan.

De interieurontwerper gaat voor je aan de slag:

Er wordt allereerst een ontwerp gemaakt – de indeling van de ruimte met meubels. Dat ontwerp  zit goed doordacht in elkaar, looppaden zijn logisch, zichtlijnen zijn goed, iets waar je zelf waarschijnlijk wat minder op let bij het indelen van je woning. Een spannend moment als je hiervan de uitwerking te zien krijgt, de eerste fase is dan gereed.

Daarna volgt een moodboard – welke vloer, meubels, kleuren op wanden en in bekleding zullen worden gebruikt. De ontwerper heeft goed geïnformeerd naar jouw/jullie smaak en komt met een plan wat daar goed bij aansluit. Meestal vinden opdrachtgevers dit het leukst: nu begint het interieur echt te leven voor hen en zien ze het al voor zich. De klussers hebben zin om direct te beginnen. Met de shoppinglist die in combinatie met het moodboard geleverd kan worden kun je direct aan de slag. Daarop vind je precies waar alle meubels verkrijgbaar zijn en wat eventuele alternatieve mogelijkheden zijn. Anderen kiezen ervoor om de realisatie uit te besteden en ook dat is mogelijk.

De derde belangrijke fase is het verlichtingsplanJe ziet daarop precies waar welk soort verlichting moet komen. Vaak wordt dit als minder belangrijk gezien maar verlichting speelt zo’n grote rol bij een mooi interieur. Het kan het echt afmaken of juist afzwakken bij onvoldoende aandacht ervoor. Het laten bepalen van de juiste verlichtingspunten is enorm handig als je bij verbouwing of in een nieuwbouwwoning de verlichtingspunten nog kunt verplaatsen! Zorg dus zeker bij een nieuwbouwwoning dat je snel na de koop een interieurontwerper inschakelt zodat straks de nieuwe indeling en verlichting helemaal duidelijk is. Je kunt het maar één keer echt goed (laten) doen!

 

Vergelijkbare berichten