taupe met kleur in je interieur
| | |

Kleur bekennen in je interieur – taupe met aqua

Taupe is een prachtige kleur voor een neutrale basis van het interieur in combinatie met roomwit of crème. Door wat kleur toe te voegen maak je het geheel wat levendiger. Zie de foto van een door mij gerealiseerd interieur waarin links uitsluitend de neutrale taupe en witte tinten zijn gebruikt en rechts kleur is toegevoegd.

Kleur toevoegen – mooie combinaties maken

De kleur aqua op de wand in deze zonnige kamer geeft wat extra’s aan de ruimte. Als die wand wit zou blijven dan krijg je een heel ander effect. In bijgaand voorbeeld maken de accessoires er één geheel van in combinatie met de kleur op de wand. Aqua zie je terug in het schilderij en in de kussens op de bank. Wil je het uitbundiger dan kun je nog allerlei accessoires in blauwe en groene tinten toevoegen. In dit interieur was dat niet de wens van de bewoners. De rode accentkleur maakt er een mooi geheel van.

Nieuwe trends – nieuw interieur

Wilt u na verloop van tijd toch heel iets anders, geen probleem! Het aqua op deze gekleurde wand is gemakkelijk te vervangen door een andere kleur. Kies wat andere kussentjes in een bijpassende kleur en een nieuwe accentkleur en je interieur is zonder al teveel kosten en moeite weer anders.

Waarom kleur – ik houd juist van naturel

Dit hoor ik regelmatig, vraag ik naar favoriete kleuren dan hoor ik beige, grijs en wit. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn, Jan des Bouvrie is met zwart en wit combinaties wereldberoemd geworden. Maar ook hij kiest toch af en toe voor kleur in het interieur. Kijk eens naar uw kleding, draagt u uitsluitend beige, grijs, zwart en wit of wilt u ook wel eens wat anders? Met kleding bepaalt u ook uw eigen stijl en kiest u favoriete kleuren en kleurcombinaties.

Kleur geeft wat extra’s aan uw interieur

Als je kleur toevoegt aan een interieur maak je het persoonlijk en levendiger. Kleur heeft een ander effect op het licht wat binnenvalt in de ruimte, kleur geeft, mits goed gebruikt, diepte aan de ruimte en past bij de bewoners. Als interieurontwerper kom ik bij mensen thuis praten over hun interieur. Samen bekijken we wat opdrachtgevers mooi vinden en kom ik tot een goed advies, dat werk ik vervolgens voor hen uit. Zo krijgt iedereen een specifiek advies in de vorm van een moodboard met kleuradvies voor die woonruimte en die opdrachtgevers.

Wilt u ook een persoonlijk kleuradvies over uw huidige interieur of het interieur in uw nieuwe woning? Neem dan nu contact op en ik kom bij u langs.

Vergelijkbare berichten