geel interieur zonnig en vrolijk
| | |

Kleur bekennen in je interieur – geel, het zonnetje in huis!

Wil je meer kleur? Denk eens aan geel, een zonnige, energieke kleur!

Kijk eens naar dit moodboard van Marijke4Design in de kleur geel. Geel maakt je vrolijk, geen wonder dat de meeste mensen bij het zien van narcissen, krokussen en tulpen in deze opvallende kleur vrolijk worden. Ga naar buiten en je ziet volop geel in de natuur van het voorjaar. Je krijgt er energie van en dat is binnen ook te bereiken!

Een vleugje geel voor een subtiel effect:

Dat vrolijke geel uit de natuur kun je ook in je interieur toepassen. Een interieurontwerper zal in een moodboard rekening houden met de ruimte en de bewoners. Hoe pas je geel toe? Dat kan subtiel zijn met wat kussens en accessoires. Op zich werkt dat al goed en als je erg van rustig houdt dan is dat ook voldoende om toch een leuk effect te creëren waar je blij van wordt. Kijk maar eens naar de foto linksonder. Wat gele kussens in combinatie met wat groen staat al mooi en geeft het grijswitte geheel een vrolijk effect.

De kleur geel in combinatie met groen of oranje

In het interieur is zoals te zien is op het moodboard geel prachtig te combineren met grijs, zwart en wit maar bijvoorbeeld ook met groen of oranje voor een mooi resultaat. Op de foto rechtsboven zie je hoe een groene muur in combinatie met wat geel een prachtig harmonieus effect geeft. De rest van de kamer is in rustige tinten en daarom kan dit prima.

Geel op de muur voor een knallend effect

Met wat meer lef kies je voor een wand in de kleur geel. Het lijkt vervolgens alsof de zon altijd schijnt! Kies je voor de hier getoonde knalgele kleur dan moet de ruimte zich daar wel voor lenen, prima voor één wand in een grote kamer die verder rustig is met veel wit en grijstinten. In een kleine kamer adviseer ik een gedekte tint: zachtgeel, grijsgeel of groengeel. Het effect is dan nog steeds vrolijk en zonnig maar een stuk rustiger.

zachtgeel, grijsgeel en groengeel
Marijke4Design diverse rustige geeltinten

Pas op met dit geel:

Zie onderstaande foto’s, op een moodboard ziet het er prachtig uit maar in de praktijk zitten er wel nadelen aan. Kies je voor die gele bank en gele gordijnen dan blijft dat de komende jaren zo. Een kleur op de muur is gemakkelijker te vervangen. Weet je zeker dat je dit echt voor jaren wilt dan kun je overwegen meubels en gordijnen in die kleur te kopen. Als interieurontwerpster ben ik daar wat terughoudend in.

Wil je ook het zonnetje in huis, neem dan nu contact op met Marijke4Design voor een moodboard met kleuradvies, passend bij jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte!

 

Vergelijkbare berichten