Knarrenhof: 3D ontwerp nieuwbouw helpt enorm bij keuzes maken

Voor een opdrachtgever mocht ik een uitgebreid 3D ontwerp van haar nieuwe appartement maken in Knarrenhof Gouda. Er kwam veel op haar af in zeer korte tijd en het is niet niks om je vertrouwde eengezinswoning te verlaten en naar een appartement te gaan. Ze wilde natuurlijk graag veel vertrouwde meubels meenemen maar twijfelde erg wat mogelijk was. De plaats van de nieuwe keuken en alle elektra-aansluitingen moesten worden vastgelegd vanaf een bouwtekening.

Help ik heb een nieuwe woning gekocht

Al heel snel had ik ontwerpen voor haar gemaakt om overzicht te krijgen over de nieuwe ruimtes in het senioren appartement en de mogelijkheden. Ze was daar erg blij mee en het heeft ervoor gezorgd dat alle aansluitingen en haar nieuwe keuken helemaal passen bij de meubelindeling met haar huidige meubels.

Lees hier haar lovende review, daar word je als ontwerper helemaal vrolijk van!

“Marijke heeft fantastische oplossingen gevonden”

Anna Bosgra

Marijke heeft mij zeer geholpen met bijna het hele interieurontwerp voor mijn nog te bouwen appartement. Teruggaan van een huis met 8 kamers naar een 2/3 kamer appartement valt niet mee! Vooral niet als je je meest dierbare spullen wil meenemen en niet ziet hoe daar plek voor kan zijn. Marijke heeft fantastische oplossingen gevonden. Ze luisterde goed, hield rekening met mijn wensen en wist deze toe te passen in een ontwerp, waarin ik in zowel een video- als een 3-D presentatie heel verrast rondliep in een appartement, waarin ik mijn eigen sfeer herkende! Ze deed dit bovendien in zeer korte tijd, want alles moest binnen een bepaalde tijd worden opgegeven aan het bouwbedrijf.
Binnenkort gaan we nog praten over een moodboard, en ik ben heel benieuwd naar haar adviezen wat dat betreft. Echt een enorme prestatie Marijke! Bedankt alvast voor zover.
Anna Bosgra.

Een leuke opdracht waarvan het moodboard binnenkort nog volgt:

Beste Anna, bedankt en fijn om te horen dat je zo tevreden bent over mijn werk. Het was een uitdaging om in een kort tijdsbestek jouw nieuwe appartement in Knarrenhof in te richten met je vertrouwde meubels en een nieuwe keuken. Hierdoor kon het elektra meerwerk mooi op tijd geregeld worden. Een leuke opdracht waarvan het moodboard binnenkort nog volgt.

Knarrenhof Gouda

Knarrenhof is een complex waarin senioren lang zelfstandig blijven wonen. De naam komt van Krasse Knarren van Kees van Kooten en Wim de Bie.

Knarrenhof Gouda wordt nu gebouwd en zal in het voorjaar 2022 naar verwachting worden opgeleverd.

Feestmaand aanbieding: een interieuradvies cadeau

Wilt u iemand origineel cadeau geven? De cadeaubon voor anderhalf uur persoonlijk interieur advies biedt deze mogelijkheid. U kent vast wel iemand die worstelt met een goede werkplek ergens in huis of de woonkamer wil veranderen maar niet weet hoe.

Wat krijgt iemand cadeau?

Een persoonlijk en deskundig advies van anderhalf uur voor één woonruimte. Dat kan bijvoorbeeld een online advies zijn over de bouwtekeningen van een nieuwbouwwoning of een gesprek over de woonkamer bij iemand thuis. Uiteraard kan de bon ook gebruikt worden voor een andere woonruimtes zoals een werkkamer, keuken, zolderkamer etc. Het kan gaan om een beknopt advies over een nieuwe indeling, nieuwe kleuren, bestaande meubels en eventueel nieuwe, etc. Neem nu contact op met Marijke4Design voor dit originele cadeau.

Wat kost het?

Natuurlijk wilt u weten wat uw cadeau gaat kosten. Voor € 95 koopt u de cadeaubon, die krijgt u toegezonden zodat u die daadwerkelijk cadeau kunt doen. Als het een advies aan huis betreft dan komen de reiskosten daarbij, ik geef u van tevoren de totale kosten op en u ontvangt een factuur van uw aankoop. Voor een online advies gelden uiteraard geen reiskosten.

Wat is de geldigheid van de bon?

De bon is tot 1 juli 2021 in te wisselen, dat betekent dat de ontvanger ruimschoots de tijd heeft om een goed moment te vinden om de bon te gebruiken. Marijke4Design zal de ontvanger een deskundig advies geven waarmee zij/hij aan de slag kan.

Kijk eens bij de recensies om te zien hoe opdrachtgevers Marijke4Design waarderen.

 

Gouda Goudshof 3D ontwerp en moodboard gereed, leuk moment!

Altijd een leuk moment om het complete plan aan de klanten te presenteren. Voor dit echtpaar mocht ik een uitgebreide opdracht uitvoeren: een 3D ontwerp, een moodboard en een verlichtingsplan, compleet met shopping-list. We hadden tussendoor diverse momenten om een deel van de uitwerking te bespreken. Ze waren erg blij en enthousiast over het boek(je) met de ontwerpen, kleuren, materialen en verlichting.

Deadlines en nieuwbouw: altijd moet er op korte termijn na het tekenen van de koopovereenkomst veel besloten worden. Door goed te plannen ondersteunt Marijke4Design vele klanten hierbij.

Deadline elektra meerwerk

Het begon wat hectisch in juni toen ik een mailtje van deze klanten ontving dat ze graag zo spoedig mogelijk met mij wilden afspreken. Voor het elektra meerwerk moest heel snel duidelijk worden hoe de woonkamer ingedeeld zou worden. We kwamen snel tot een overeenkomst en binnen enkele dagen had ik voor hen een aantal indelingen gemaakt. Tot hun verbazing had ik meerdere opties uitgewerkt. De keuze was snel gemaakt en de verlichting en wandcontactdozen konden op de juiste plaatsen worden aangelegd, nog net voor de deadline. Echt handig dat dit nog gelukt is want als je dat naderhand wilt doen in een nieuwbouwwoning dan is het of niet meer mogelijk of het gaat je veel extra geld kosten. Altijd fijn om iemand op korte termijn van dienst te kunnen zijn als dat in te plannen is!

3D ontwerp en moodboard in detail uitgewerkt

De detail uitwerking van het ontwerp in de vorm van een driedimensionaal ontwerp en moodboard kostte uiteraard meer tijd maar de druk was van de ketel af dus dat kon prima op de lange termijn. Omdat de oplevering pas in 2022 is maakte dat voor hen niet uit, ze hadden geen haast meer. Tussendoor kwamen er andere spoedverzoeken en ontwerpen, door goed te plannen lukt het vrijwel steeds klanten te adviseren en te helpen op de juiste momenten. Nieuwbouw gaat nou eenmaal gepaard met strakke deadlines die elkaar vaak snel opvolgen en dus voor hectiek zorgen.

Compleet plan gereed voor het appartement

Nu is dus het complete plan gereed, ook dit is prettig voor de klanten: zij kunnen alvast op hun gemak gaan kijken naar de juiste meubels en vloer. Het geeft ook rust als je weet hoe je nieuwe appartement eruit gaat zien en je krijgt zelf de tijd om ook te wennen aan het idee welke meubels wel of niet meegaan en wat er nieuw gekocht gaat worden. Een leuke opdracht waar ik zoals altijd met plezier aan gewerkt heb!

Wilt u ook een interieuradvies, 3D ontwerp, moodboard en verlichtingsplan voor uw nieuwe interieur of nieuwe woning? Neem dan contact op met Marijke4Design.

Polderhart Gouda, nieuwe woning, online ontwerp en moodboard.

Voor een nieuwbouwwoning in Polderhart Gouda werd ik gevraagd een ontwerp te maken voor de woonkamer met open keuken. Een leuke opdracht: een mooie ruime woning, de keuken lag al vast en verder kon het nog alle kanten op. Na het online inventariseren van de wensen betreffende meubels en kleuren ging ik voor hen aan de slag. Bij deze hele opdracht hebben we alles online kunnen regelen, dat is heel goed mogelijk.

Kleuren en stijladvies

De blauwe banken waren een gegeven en daar is de rest bij uitgezocht. Allereerst natuurlijk een goede indeling, passend bij de woning en de looprichting richting tuin, het ontwerp. Een mooie ruime zithoek en de eettafel met 6 zitplaatsen. Omdat ze specifieke wensen hadden voor de vloer werd dat het tweede uitgangspunt voor de kleuren.

Nieuwe kleuren

Passend bij de gewenste vloer(en) heb ik voor hen twee kleuralternatieven in moodboards uitgewerkt, beide met kleuren die zij aangaven erg mooi te vinden. Aan hen de keuze! We hebben het samen doorgesproken via Skype en het boek met de ontwerpen is af, dat zal binnenkort bij hen bezorgd worden.

De definitieve keuze

Vaak houd ik contact met klanten zodat ik hoor wat het geworden is. Ik verwacht dat ze de keuze voor de Mondriaan kleuren zullen maken, een prachtig geheel van blauw, rood en geel. Ook hebben ze mij al uitgenodigd bij hen langs te komen als het nieuwe huis mooi ingericht is, altijd leuk om het eindresultaat te bewonderen!

Wilt u ook een nieuw ontwerp en nieuwe kleuren?

Wilt u ook een ontwerp en moodboard voor uw nieuwe woning of nieuwe interieur in uw huidige woning? Neem dan nu contact op met Marijke4Design, ik ga graag voor u aan de slag en dat kan ook online!

Tevreden opdrachtgevers:

https://business.google.com/reviews/l/13255545683867443735

Kim Dijkstra:

Marijke heeft ons enorm geholpen met een ontwerp voor onze woonkamer. We hadden wel plannen maar die sloten niet goed op elkaar aan. Marijke heeft in een moodboard de verschillende bijpassende kleuren uitgezocht en een indeling qua meubels zodat deze gezamenlijk een modern maar ook een huiselijk geheel vormen. Marijke bedankt!!

Marijke4Design Interieurontwerp (eigenaar) :

Kim, bedankt voor je review. Fijn om te horen dat jullie zo tevreden zijn over het ontwerp en moodboard. De Mondriaan kleuren gaan vast een mooi interieur in jullie nieuwe woning geven. Graag gedaan, fijn dat we alles via Skype konden doen, Corona-proof!

Van eengezinswoning naar appartement met (een deel van) de vertrouwde meubels

De laatste maanden heb ik veel van dit soort opdrachten mogen doen: hoe kunnen we in ons nieuwbouw appartement een deel van onze huidige meubels meenemen zodat er een mooi geheel ontstaat en een voor ons vertrouwd interieur? Hoe passen nieuwe kleuren en een nieuwe vloer daarbij? Waar moet de verlichting komen en welk soort?

Elektra en de deadline voor aanpassingen

Meestal moeten er op zeer korte termijn besluiten worden genomen over de elektra aansluitingen. Je wilt natuurlijk niet een wandcontactdoos achter de kast, de tv op een onhandige plek of een verlichtingspunt in het plafond een meter naast je eettafel. Ook moet je al weten waar de keuken precies komt. Hoe los je dit op?

Schakel hulp in

Laat liefst voor de deadline van het elektrawerk een goed ontwerp maken van je nieuwe appartement of eengezinswoning zodat je weet waar de meubels komen te staan! Marijke4Design wil je daar graag bij helpen. Dat scheelt in een later stadium veel onnodig werk en dus kosten. Het maakt dan niet uit of er huidige of (deels) nieuwe meubels komen, de plaatsing in de ruimte en een mooi en praktisch geheel is het meest belangrijk.

Kleuren

Kleuren voor de wanden, gordijnen en de vloer kunnen vervolgens voor je worden uitgewerkt in een moodboard, aangevuld met een shopping-list als je daarvoor kiest. Dat is prettig shoppen want je gaat nu heel gericht op pad. Ik hoor van veel klanten dat hen dit echt tijd bespaart en dat er een mooi geheel ontstaat.

Ook een 3D ontwerp laten maken?

Marijke4Design maakt het graag voor je: een interieur naar jouw wensen, met jouw geliefde meubelstuk, een bureau, de piano, een bepaald schilderij etc. Zo wordt het jouw interieur en door de juiste kleuren en materialen toe te voegen ontstaat er een mooi geheel waarin jij je thuis voelt! Van het 3D ontwerp maak ik een video voor je waarin je al helemaal fictief door de ruimte kunt lopen, zo krijg je echt een goed gevoel bij de nieuwe woning en het interieur.

Neem nu contact op dan kom ik bij je langs en bespreken we jouw wensen en smaak.

Wil je liefst alles online regelen? Vaak is dat ook goed mogelijk, zeker bij een nieuwbouwwoning waar je de bouwtekeningen van hebt.

Corona en interieurontwerp, hoe werk ik als zzp’er door?

Westergouwe Gouda – een nieuwe opdracht – ook of juist nu!

Dat gaat prima, het is een kwestie van even omschakelen. Dat geldt ook in deze tijd waarin we contactarm werken. Bouwtekeningen en mijn ontwerpen zijn prima via de mail te versturen.

Deadlines voor meerwerk, elektra, keuken en badkamer gaan gewoon door

Vandaag werk ik aan een nieuwe opdracht voor een eengezinswoning in Polderhart van Heijmans Bouw in Westergouwe te Gouda. https://www.woneninwestergouwe.nl/ Zoals gebruikelijk bekijk ik de bouwtekeningen op zoek naar verbeterpunten en hulp bij meerwerkkeuzes. Een proces waarin veel mensen behoefte hebben aan hulp. Daarbij ga ik de keuken ontwerpen. Ook nu zullen de nieuwe bewoners snel hun meerwerkkeuzes door moeten geven. Als ondernemer ben je graag je klanten van dienst. In plaats van een kennismakingsgesprek bij de klant thuis hebben we nu overleg via de telefoon. Bouwtekeningen en mijn ontwerpen stuur ik hen via de mail. Toelichting op de ontwerpen en het discussiëren over verbeterpunten zijn prima telefonisch te doen.

Een nieuwe woning en advies over meerwerk plus indeling middels 3D ontwerp

Hebt u behoefte aan ondersteuning bij uw meerwerkkeuzes, een ontwerp van uw woonkamer, keuken, badkamer, verlichtingsplan, kleur- en stijladvies of een compleet 3D ontwerp van de nieuwe woning? Neem dan contact op met Marijke4Design, ik ga graag voor u aan het werk. De bouw gaat door dus de deadlines voor dit soort werk ook! Daarbij ben ik u graag van dienst.

Met de klant naar de meubelmaker, realisatie van het 3D ontwerp!

De bekroning op het werk van de interieurontwerper: wat mooi als het interieur straks werkelijk zo gerealiseerd wordt. Met een 3D ontwerp naar de klant gaan is altijd een leuk moment. Het is echter nog leuker als die klant zo enthousiast is over het ontwerp en moodboard dat hij het ook op die manier gaat realiseren.

De afgelopen tijd mocht ik een mooi 3D ontwerp, moodboard en verlichtingsplan voor een klant maken. Het wordt een echte mancave met op zijn verzoek één wand met bakstenen en verder kleurgebruik en een stijl die helemaal past binnen het industriële interieur. De haard komt samen met de TV in een prachtig meubel en daarvoor bezochten we de meubelmaker. De kleuren van het behang, de vloer en het meubel worden nu prachtig op elkaar afgestemd.

Om alles in één stijl te krijgen gaat de meubelmaker ook de door Marijke4Design ontworpen bartafel bouwen. Daarbij komen nog een eettafel en salontafel die in dezelfde stijl worden uitgevoerd. Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat!

Een prettige samenwerking met Marie-José en Wim van meubelmaker Wim Mulckhuyse.

Wat is een interieur ontwerpen toch leuk werk!

Als interieurontwerper creëer je iets moois voor een klant door met hem/haar veel te overleggen en maak je een uitgebreid plan waarmee je de klant veel werk uit handen neemt. Het is ook zo verleidelijk om een 3D  ontwerp te blijven aanpassen in Sketchup zodat het nog weer mooier wordt! Wat dat betreft biedt Sketchup zoveel mogelijkheden dat je er bijna eindeloos mee door kunt gaan. Eind december heb ik een mooie opdracht afgerond, al eerder schreef ik hierover toen ik naar mijn klant zou gaan met de ontwerpen.

Voor hem mocht ik voor zijn nieuwe appartement een industrieel interieur ontwerpen. Samen overleg je in het hele proces en zo komt er een ontwerp wat mooi aansluit bij de wensen van de klant en eenheid, rust en ruimte uitstraalt door de creatie van de ontwerper. Het overleg met een ontwerper die speciaal voor jou aan de slag gaat kan heel prettig zijn omdat je ondersteund wordt en de ontwerper goed rekening houdt met jouw wensen. Als ontwerper houd je de realisatie voor ogen  en bekijk je de mogelijkheden binnen de woning qua ruimte, lichtval, woonwensen e.d.

Een zeer tevreden klant

Verder lezen Wat is een interieur ontwerpen toch leuk werk!

Het roer om: een verhuizing of nieuwe woning, een belangrijk moment in je leven! Hoe voel je je snel thuis?

Veel menden vinden dat het wel even duurt voor je op een nieuwe plek iets hebt opgebouwd. Is dat vooral een kwestie van tijd voordat je je thuis zult voelen? Wennen aan de nieuwe woonomgeving, wellicht een andere streek, nieuwe mensen om je heen. Voel jij je gelukkig op de plek waar je nu woont en in het huis waar je nu woont? Of valt daar nog veel  te verbeteren en voelt je huis nog niet als een warm thuis?

Hoe pak je dat aan?

Onderstaand 10 tips om deze periode goed door te komen, ook toepasbaar als je niet verhuist maar wel een nieuw interieur wilt wat voelt als een warm thuis: Verder lezen Het roer om: een verhuizing of nieuwe woning, een belangrijk moment in je leven! Hoe voel je je snel thuis?

Leuk: gastles binnenhuisarchitectuur gegeven op basisschool Hobbitburcht

Vandaag een leuke afwisseling in mijn werkweek als interieurontwerper: een gastles gegeven op OBS Hobbitburcht in Alphen aan den Rijn. De basisschool houdt deze week een projectweek met het thema kunst. Elke klas houdt zich met een onderdeel binnen de kunst bezig en in groep 6 op locatie Batenstein houden ze zich deze week bezig met architectuur. Ik werd enige werken geleden door de stagiare in groep 6 benaderd met het verzoek of ik een gastles wilde geven over binnenhuisachitectuur. Daar kan ik natuurlijk geen nee opzeggen, leuk om voor de klas te staan en leerlingen uit te leggen wat ik zoal doe in mijn werk.

Voor een jeugdig publiek hield ik mijn gastles over Verder lezen Leuk: gastles binnenhuisarchitectuur gegeven op basisschool Hobbitburcht