Metamorfose zolderkamer Nieuwkoop

Zolderkamer in bos sfeer

Een klant uit Nieuwkoop vroeg mijn advies voor het opnieuw inrichten en stylen van zijn zolderkamer. De kamer wordt gebruikt als slaapkamer en bovendien is er een sauna. Er lag een 10 jaar oud oranjebruin tapijt  in de kamer en op de trap en dat was dringend aan vervanging toe. De kamer zelf mocht ook meer sfeer krijgen en passen bij de sauna. Hij dacht zelf aan iets van bos en stuurde mij wat foto’s toe.

Mijn idee om op één wand een fotobehang toe te passen vond hij prima en samen bekeken we wat daarvoor een geschikte foto zou zijn. Vervolgens heb ik een nieuwe indeling van de kamer gemaakt en een moodboard waarbij de kleuren uit het fotobehang prachtig terugkomen in de rest van de kamer. Bijgaand een impressie van de oude situatie, mijn ontwerp en moodboard en de nieuwe situatie. Een prachtig resultaat waarbij deze klant zelf heel vakkundig de klus heeft uitgevoerd en de door mij aangegeven stijl en kleuren met smaak heeft toegepast. Zie hier de prachtige foto’s van het eindresultaat. Onderaan deze pagina vindt u alle foto’s in groot formaat.

Voor: een oud oranjebruin tapijt, een donkerbruin houten bed haaks op de schuine wand en daarmee behoorlijk wat plaats innemend, naast de sauna een oranje fauteuil en een bureau, alle wanden wit en weinig sfeer.

Ontwerp en moodboard: Het fotobehang vormt de basis voor de verdere kleuren en toe te passen materialen. Het tweepersoons bed met de nachtkastjes blijft maar wordt gedraaid zodat het onder de schuine kap komt te staan. Er komt een lichte houten vloer in combinatie met een rond kleed bij het zitje. De kleuren op de muur, van de meubels van het zitje en van de accessoires zijn aangepast aan de kleuren van het fotobehang.

Na: het fotobehang geeft een prachtig effect. De gehele kamer straalt warmte en rust uit. Het bed is geplaatst onder de schuine kap. Er is naast de sauna een gezellig zitje gecreëerd en de accessoires en meubels passen bij het thema en kleurgebruik. Het fotobehang is zowel vanuit bed als vanaf de stoeltjes goed zichtbaar. Het bed is aangepast en past nu prachtig bij de nieuwe houten vloer en de nieuwe kleuren. De TV hangt niet meer tegen de saunawand maar boven de trap. De wanden bij de trap zijn in twee tinten groen geschilderd, mooi passend bij het fotobehang. Het geheel is aangekleed met groene en houten accessoires.