Metamorfose slaapetage in Gouda

Een echtpaar uit Gouda benaderde mij omdat ze graag de slaapetage opnieuw wilden inrichten nu de oudste zoon de deur uit was en de jongste ook op korte termijn het huis uit zou gaan. Tijdens mijn eerste bezoek overlegden we over hun wensen en kreeg ik een indruk van de ruimtes. Toen ik bij hen langs kwam waren ze al druk bezig om twee kamers leeg te halen en ook hun slaapkamer zou veranderd worden.

De wensen: De opdrachtgevers wilden graag een master-bedroom waarbij een walk-in closet gecreëerd werd in de naastgelegen computerkamer, een logeerkamer die voorlopig nog als slaapkamer voor de jongste zoon zou dienen en een computerkamer in een voormalige slaapkamer. We bespraken welke meubels zouden terugkomen in het nieuwe interieur, ook zouden de gordijnen in de master-bedroom blijven. De hoeveelheid kleuren en verschillende vloeren stoorde hen dus ging ik aan de slag om hierin rust te brengen. Het geheel mocht wel kleur bevatten en in de studeerkamer liefst wat vakantiefoto’s van mooie reizen die ze gemaakt hadden.

Plan en uitvoering:  voor de verschillende kamers maakte ik ontwerpen (indeling met meubelplan) en vervolgens maakte ik per kamer een moodboard met kleuren-, stijl- en meubelplan. Ze waren enthousiast over deze moodboards en hadden zin om te beginnen. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag om het geheel uit te voeren.

Ontwerp: moodboard inclusief plattegrond met meubelplan. Voor de verschillende ruimtes maakte ik verschillende moodboards maar zoals onderstaand te zien is zaten er wel overeenkomsten in. De tinten zijn rustig en matchen goed met elkaar, de vloer is in alle kamers gelijk en dat geeft eenheid en rust. Vakantiefoto’s zijn in alle ruimtes terug te vinden, als fotobehang of wanddecoratie.

Reactie van de opdrachtgevers na afloop van dit project: 

1e verdieping stylen en indelen in Gouda

Geplaatst door Antoinette van der Voort op 28 apr. ’17  |  10 jaar actief op Marktplaats

Wij hebben Marijke benaderd om voor ons moodboards te maken van de slaapkamer, computerkamer en logeerkamer. Ook heeft ze een indelingsplan voor de computerkamer gemaakt.
Haar ideeën en suggesties voor zowel kleurkeuzes als indeling hebben ervoor gezorgd dat wij voldoende handvaten hadden om hiermee aan de slag te gaan. Het eindresultaat mag er zijn! We hebben nu drie bijzondere ruimtes in ons huis, waar we erg trots op zijn.
De contacten met Marijke, zowel per mail als persoonlijk waren altijd plezierig. Ze heeft goed naar ons geluisterd en rekening gehouden met onze eigen wensen.

Naderhand ben ik bij hen langsgegaan om het eindresultaat te fotograferen. Het was erg leuk om te zien hoe de uitvoering gerealiseerd is met mijn ontwerpen en moodboards als leidraad. Door te klikken op onderstaande link komt u bij de betreffende metamorfose.

Kijk bij: master-bedroom  computerkamer   logeerkamer

Ontwerp en realisatie website ©Marijke4Design