Metamorfose computerkamer in Gouda

Opdracht: Ontwerp en moodboard maken voor het inrichten van een computerkamer.

Wensen: Naast computerkamer diende in de kamer ook vakantieherinneringen een plek te krijgen: wat foto’s en een wereldkaart om op aan te tekenen waar ze geweest zijn. Het bureau was heerlijk groot en wit met wat hout dus dat bleef. Ook bespraken we hoeveel meter boekenplank er diende te komen.

Plan en uitvoering: voor deze kamer maakte ik een ontwerp en een moodboard met kleuren-, stijl- en meubelplan. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag om het geheel uit te voeren.

De metamorfose van de computerkamer:

Voor de metamorfose: de oude computerkamer van het echtpaar uit Gouda bestond uit een kleine, smalle kamer die behoorlijk vol stond met een groot bureau en wat kasten (links). Nu de oudste zoon de deur uit is kan zijn voormalige slaapkamer (rechts) gebruikt worden als computerkamer. Deze kamer was door de bewoners al aardig kaal gehaald.

Na de metamorfose: een mooie vakantiefoto vormt de basis voor de sfeer in dit ontwerp.  De stoelen en de kleuren zijn precies zo uitgevoerd als op het moodboard, er is voor een andere foto als fotobehang gekozen maar de sfeer van Afrika blijft hetzelfde. Het witte bureau staat nu ruim opgesteld en er is veel ruimte om (foto)boeken op te bergen. Het bureaulampje van het moodboard is ook aangeschaft.

Moodboard met meubelplan en kleuren voor de toekomstige computerkamer: de lichte vloer van de overige kamers zien we ook in deze kamer terug, dit geeft eenheid op deze etage (zie onder). De combinatie van de foto als fotobehang en twee tinten groen op de wanden maken er een prettige ruimte van. Bovendien krijgt deze kamer wat extra’s met herinneringen aan reizen. Het fotobehang bepaalt de Afrikaanse sfeer in deze kamer, het groen matcht mooi met deze foto. Op de wand achter de witte kast is gekozen voor een donkerder tint en op de wand waar het bureau staat is de lichte tint uit dezelfde kleurstrip (Histor) gebruikt. De stoelen matchen mooi met deze beide tinten.

Metamorfose master-bedroom Gouda

Metamorfose logeerkamer Gouda

Terug naar Metamorfose slaapetage Gouda

Terug naar Portfolio

Ontwerp en realisatie website ©Marijke4Design