Boskoop: 3D ontwerp en moodboard aanbouw slaapkamer

Een leuke opdracht in Boskoop: op de begane grond wordt een aanbouw aan de slaapkamer gerealiseerd zodat er een grote slaapkamer ontstaat met een raampartij die uitzicht biedt op de tuin en vijver. De slaapkamer werd meer dan tweemaal zo groot en er was ruimte voor een walk-in-closet. De opdracht bestond uit: een 3D ontwerp van de slaapkamer, 3D ontwerp van de inloopkast, moodboard met kleuren en stijl en een verlichtingsplan met armaturen voor de gehele ruimte.

2D en 3D ontwerp van de nieuwe slaapkamer:

De indeling van de nieuwe grote slaapkamer is zodanig dat vanuit het bed zicht is op de tuin. In de oude situatie ontbrak zicht op de vijver en stond het bed tegen de muur waar nu de uitbouw gerealiseerd is. Er is ruimte ontstaan voor een gezellig zitje waar planten en een vloerkleed bijdragen aan een prettige sfeer. Je kunt zo mooi uitkijken over de tuin en de vijver. De inloopkast is zeer ruim opgezet en biedt ruim voldoende opbergruimte conform de wensen van de klant.

Moodboard:

In het gesprek kwam ik samen met de klant tot de volgende wensen: industriële stijl, vooral taupe en wit, kleur in accessoires, een vloer van plavuizen in houtlook. Meubels: een tweetal nachtkastjes en een kaptafel, de tweepersoons boxspring combinatie in taupe kleur bleef behouden.

Voordelen voor de klant:

Het geheel werd compleet opgeleverd met een shopping-list zodat de bewoners zo aan het shoppen konden. Het voordeel was dat mijn ontwerp voor de realisatie van de aanbouw werd gemaakt zodat er nog wijzigingen in de aanbouw te realiseren waren. Denk bijvoorbeeld aan de verlichtingspunten en elektra aansluitingen. Ook kon de ruimte voor de walk-in closet aangepast worden zodat met standaard PAX kasten gewerkt kon worden in plaats van maatwerk. Het 3D ontwerp maakte bovendien duidelijk dat het complete balkon kon worden vervangen door een Frans balkon en dat alles bespaarde de opdrachtgevers veel geld!

Reactie van de klant:

Hanny: “Voor de uitbouw van onze slaapkamer en een extra inloopkast hebben we Marijke in de arm genomen. Zij heeft ons heel goed geholpen om een fantastische indeling met een leuk zitje te maken. Zij heeft een naar onze stijl en voorkeur voor kleuren een prachtig moodboard gemaakt. Ook is het lichtplan geweldig uitgewerkt met passende lampen. De inloopkast is heel erg praktisch ingedeeld, waardoor we meer ruimte hebben dan verwacht.

Omdat we Marijke op tijd hebben ingeschakeld hebben we nog enige wijzigingen in het totale aanbouwplan kunnen maken. Ook hebben we met hulp van haar lichtplan de aansluitpunten voor elektra ed. op de juiste plek laten aanleggen.

Marijke is iemand die haar afspraken nakomt, en veel aandacht aan het ontwerp besteedt met een luisterend oor voor onze wensen. Hierdoor is de combinatie van indeling, meubels, verlichting en kleuren helemaal naar ons zin.”