Categorieën
Help ik heb een nieuwe woning gekocht

Lustrum Marijke4Design

Vandaag precies 5 jaar geleden startte ik als zelfstandig ondernemer met mijn eigen bedrijf Marijke4Design Interieurontwerp.

Dat begon als volgt: ik heb mij eerst maar eens verdiept in het maken van een website. Per slot van rekening is alles wat je zelf kunt het eerste verdiend. Hulp zoeken kan altijd nog maar mijn idee was om zoveel mogelijk zelf te doen.

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Onder het mom van mijn favoriete jeugdheldin Pippi Langkous ging ik voortvarend aan de slag. Een host gezocht en daarna met WordPress aan de gang. Als je zoekt op het internet kun je daar al veel van leren, bovendien was ik altijd al iemand die handig was met computers en gestructureerd te werk gaat. Eerst maar eens een logo maken. Dat heb ik overigens al na korte tijd wat aangepast zodat het in klein formaat ook goed te lezen was. De vormgeving is wel grotendeels hetzelfde gebleven, een deel van een handmatige tekening ter illutratie van mijn werk staat linksonder in het logo.

Eerste opzet website

Natuurlijk had ik al goed nagedacht over tekst en illustraties dus toen de website draaide had ik die binnen een week met diverse pagina’s in de lucht. Leuk om zo’n proces zelf op te zetten en steeds te kunnen uitbreiden! De eerste stap was gezet van een nieuwe periode als zelfstandig ondernemer.

Kamer van Koophandel

De volgende stap was het officieel maken dat ik gestart was dus ging ik op 21 januari naar de Kamer van Koophandel. Daarover op 21 januari meer …