Categorieën
In de media interieurontwerp moodboard Pinterest

Interieurontwerp, moodboard en Pinterest: een goede combinatie met vandaag 80k kijkers per maand!

80k kijkers per maand bezoeken Marijke4Design Interieurontwerp op Pinterest!

Als interieurontwerper gebruik ik Pinterest heel frequent. Het is ideaal om ideeën te verzamelen, inspiratie op te doen over kleurgebruik, meubels, stijlen etc.  Mijn bezoekersaantallen stijgen gestaag en vandaag heb ik wederom een mijlpaal bereikt: 80.000 kijkers per maand, dat zijn er ruim 2600 per dag! Wat is dan die kracht van Pinterest en hoe gebruik je het optimaal?

Interieurontwerp, moodboard en Pinterest: een goede combinatie

Pinterest werkt met borden en zo kun je pins bij elkaar zetten voor een bepaalde ruimte, soort meubel, bepaald project, denk bijvoorbeeld aan badkamer, keuken etc. Voor klanten werk ik mijn plannen voor het ontwerp en moodboard uit op Pinterest en dat werkt verslavend: doorzoeken naar juist die ene tafel die zo mooi past in dit ontwerp of precies de lamp die ik in gedachten heb voor het verlichtingsplan. Het grote voordeel is dat niet langer mijn computer helemaal vol komt te staan met allerlei afbeeldingen waarbij ik door de bomen het bos niet meer zie. Op Pinterest heb ik alle pins gerubriceerd en houd ik het overzicht, bovendien kan ik ook op mijn telefoon alles bekijken.

Voordelen voor de klant en de ontwerper

Vaak hebben klanten wel een idee van wat ze mooi vinden. Sommigen zijn daar heel uitgesproken in en bij anderen kan het nog alle kanten op. In ons eerste gesprek wordt dat goed duidelijk. Het helpt mij als een klant zelf al wat ideeën in de vorm van plaatjes of kleuren verzameld heeft zodat ik een goed beeld krijg van de wensen. Eigenlijk zie ik nog niet dat die klant ook Pinterest gebruikt.

Hoe werkt Marijke4Design Interieurontwerp voor u?

Het ontwerpen is een creatief proces waarbij de ideeën langzaam groeien. Voor het moodboard verzamel  ik afbeeldingen  die passen bij een bepaalde stijl en op die manier krijg ik een goed idee van de mogelijkheden en welke kant het interieur op zal gaan. Elke opdracht is uniek en baseer ik altijd op de wensen van de klant, de mogelijkheden in de beschikbare ruimte en het beschikbaar budget. Ik maak volop gebruik van pins en bovendien kan ik, als ik een moodboard samenstel, putten uit de door mij aangelegde verzamelingen.  Het moodboard voor de klant inclusief shopping-list is de afronding van dit werk. Na het opleveren van mijn werk maak ik de betreffende borden openbaar zodat de klant ook verder kan met de alternatieven die ik voor haar/hem gevonden heb. Zo krijgt de klant een heel uitgebreid plan gepresenteerd.

borden op Pinterest
Voorbeelden van borden op Marijke4Design Interieurontwerp Pinterest

Statistieken

Het leuke is dat je op Pinterest ook inzicht krijgt in welke pins veel door anderen bewaard worden. Op die manier krijg ik een top 10 van de meest bekeken pins. Bepaalde pins zijn al jaren populair terwijl andere heel snel stijgen in de weergaven. Op die manier heb ik ook zicht op trends en de smaak van vele mensen. Bovendien zie ik dat mijn verzamelingen door mensen uit heel veel landen bekeken worden. Dit alles heeft zijn voordeel voor mijn klanten, ik speel in op trends en persoonlijke smaak en zorg dat het ontwerp en moodboard volledig naar tevredenheid is!